In de verslagweek bleven de belangrijkste beurzen per saldo dicht bij huis. Vorige week maandag startte met een optimistische noot, maar donderdag gaven de markten het grootste deel van de vooruitgang weer prijs. Toch sloten een aantal beursindexen, zoals de Nederlandse AEX en de Duitse DAX-index, per saldo met lichte winsten. Uiteraard konden spelers die snel op de bal spelen mooie winsten boeken door te daytraden met turbo's op de indexen. Door het gebruik van de bied- en laatkoersen is momenteel op elk ogenblik handel mogelijk en de spreads zijn bovendien bijzonder klein. Talrijke deelnemers wrijven zich dan ook in de handen met dit nieuwe systeem. . Bovendien zijn per dag maximaal 20 transacties mogelijk.

Vrienden uitnodigen en delen op Facebook

Alle spelers kunnen goed virtueel geld verdienen door vrienden uit te nodigen die zich effectief inschrijven door de link die ze krijgen toegestuurd te gebruiken én een portefeuille aan te maken. Per vriend krijgen de deelnemers 500 EUR extra virtueel geld met een maximum van 2500 EUR. Ook wie de Beleggerscompetitie deelt op Facebook, krijgt 500 EUR virtueel geld in zijn portefeuille gestort. Opgelet, want de periode waarin u dit kunt doen, eindigt onherroepelijk op 2 april. Bij de eindafrekening kan de 3000 EUR extra virtueel geld het verschil maken tussen winst en verlies. Wacht dus niet te lang. Nieuwkomers komen misschien niet meer in aanmerking om de hoofdprijs te winnen omdat ze met een redelijk grote achterstand beginnen. De weekprijs van 1.000 EUR in een aandeel naar eigen keuze is echter ook de moeite van een inspanning waard.

De strijd blijft open

In het algemene klassement maken dezelfde namen, zoals riton, Kukuka, Minimi en goldrunner, het mooie weer, maar nog steeds maken nieuwkomers hun opwachting in de toptien of de toptwintig. De wedstrijd is zeker nog niet gespeeld en we herinneren eraan dat in het verleden de winnaars van de eerste weken zelden ook aan de leiding stonden wanneer de wedstrijd werd afgevlagd. Laat de moed dus zeker niet zakken en zoek achtergebleven aandelen op of aandelen die het voorwerp van een bod kunnen uitmaken.

Goed om weten

Het is altijd nuttig om het wedstrijdreglement en de meest gestelde vragen na te lezen vooraleer u een vraag stelt aan de helpdesk. Ieder spel is aan bepaalde regels gebonden en die gelden voor alle spelers. Op de meeste kwesties vindt u daar een antwoord. Sommige spelers vragen zich af waarom de koersen waartegen de portefeuilles worden gewaardeerd na het slot van de beurs niet overeenkomen met de slotkoersen van Euronext. Hiervoor zijn er twee redenen. Ten eerste vinden de laatste verhandelingen bij de Beleggerscompetitie plaats om 17u30, terwijl de beurzen van Euronext openblijven tot 17u40. Ten tweede worden de portefeuilles gewaardeerd tegen de biedkoersen en niet tegen de slotkoersen.

Vierde weekklassement tot 18 maart 2016*

  1. delom +10,04%
  2. utopie +9,86%
  3. benmicmac +9,75%
  4. jo d'or +9,64%
  5. hendrikje +9,30%

Algemene stand tot 18 maart 2016*

  1. riton +37,86%
  2. Minimi +36,85%
  3. Kukuka +36,39%
  4. GREGVLAECKE +33,56%
  5. goldrunner +33,25%

* Onder voorbehoud van goedkeuring door de gerechtsdeurwaarder.

In de verslagweek bleven de belangrijkste beurzen per saldo dicht bij huis. Vorige week maandag startte met een optimistische noot, maar donderdag gaven de markten het grootste deel van de vooruitgang weer prijs. Toch sloten een aantal beursindexen, zoals de Nederlandse AEX en de Duitse DAX-index, per saldo met lichte winsten. Uiteraard konden spelers die snel op de bal spelen mooie winsten boeken door te daytraden met turbo's op de indexen. Door het gebruik van de bied- en laatkoersen is momenteel op elk ogenblik handel mogelijk en de spreads zijn bovendien bijzonder klein. Talrijke deelnemers wrijven zich dan ook in de handen met dit nieuwe systeem. . Bovendien zijn per dag maximaal 20 transacties mogelijk.Alle spelers kunnen goed virtueel geld verdienen door vrienden uit te nodigen die zich effectief inschrijven door de link die ze krijgen toegestuurd te gebruiken én een portefeuille aan te maken. Per vriend krijgen de deelnemers 500 EUR extra virtueel geld met een maximum van 2500 EUR. Ook wie de Beleggerscompetitie deelt op Facebook, krijgt 500 EUR virtueel geld in zijn portefeuille gestort. Opgelet, want de periode waarin u dit kunt doen, eindigt onherroepelijk op 2 april. Bij de eindafrekening kan de 3000 EUR extra virtueel geld het verschil maken tussen winst en verlies. Wacht dus niet te lang. Nieuwkomers komen misschien niet meer in aanmerking om de hoofdprijs te winnen omdat ze met een redelijk grote achterstand beginnen. De weekprijs van 1.000 EUR in een aandeel naar eigen keuze is echter ook de moeite van een inspanning waard.In het algemene klassement maken dezelfde namen, zoals riton, Kukuka, Minimi en goldrunner, het mooie weer, maar nog steeds maken nieuwkomers hun opwachting in de toptien of de toptwintig. De wedstrijd is zeker nog niet gespeeld en we herinneren eraan dat in het verleden de winnaars van de eerste weken zelden ook aan de leiding stonden wanneer de wedstrijd werd afgevlagd. Laat de moed dus zeker niet zakken en zoek achtergebleven aandelen op of aandelen die het voorwerp van een bod kunnen uitmaken. Het is altijd nuttig om het wedstrijdreglement en de meest gestelde vragen na te lezen vooraleer u een vraag stelt aan de helpdesk. Ieder spel is aan bepaalde regels gebonden en die gelden voor alle spelers. Op de meeste kwesties vindt u daar een antwoord. Sommige spelers vragen zich af waarom de koersen waartegen de portefeuilles worden gewaardeerd na het slot van de beurs niet overeenkomen met de slotkoersen van Euronext. Hiervoor zijn er twee redenen. Ten eerste vinden de laatste verhandelingen bij de Beleggerscompetitie plaats om 17u30, terwijl de beurzen van Euronext openblijven tot 17u40. Ten tweede worden de portefeuilles gewaardeerd tegen de biedkoersen en niet tegen de slotkoersen.