De rente die Duitsland daarentegen moet betalen voor zijn tienjarige staatsobligaties ligt op 3,08 procent. Het renteverschil tussen Duitse en Griekse overheidsobligaties steeg donderdag naar liefst 425 basispunten. Investeerders zijn opnieuw wantrouwig geworden nadat de onrust opnieuw de kop op stak over reddingsplan voor de Griekse overheidschuld van de EU en het IMF.

Op de aandelenmarkten voeren de Griekse banken het verlies aan. De hele Europese banksector, die tegen forse minwaarden op Grieks staatspapier aankijkt, staat in de min.

Donderdagnamiddag maakt Jean-Claude Trichet, de voorzitter van de Europese Centrale Bank, bekend of de belangrijkste interestvoet in de euroregio op 1 procent behouden blijft.

De rente die Duitsland daarentegen moet betalen voor zijn tienjarige staatsobligaties ligt op 3,08 procent. Het renteverschil tussen Duitse en Griekse overheidsobligaties steeg donderdag naar liefst 425 basispunten. Investeerders zijn opnieuw wantrouwig geworden nadat de onrust opnieuw de kop op stak over reddingsplan voor de Griekse overheidschuld van de EU en het IMF. Op de aandelenmarkten voeren de Griekse banken het verlies aan. De hele Europese banksector, die tegen forse minwaarden op Grieks staatspapier aankijkt, staat in de min. Donderdagnamiddag maakt Jean-Claude Trichet, de voorzitter van de Europese Centrale Bank, bekend of de belangrijkste interestvoet in de euroregio op 1 procent behouden blijft.