Dat zegt Rob Heyvaert, CEO van Capco, een internationaal consultancy- en technologiebedrijf dat levert aan de financiële sector, in Z-Talk Goossens. Banken hebben volgens hem een veel te zware kostenstructuur en zullen de komende tijd nog zwaar moeten saneren om terug gezond te worden.

"Om voor de banken tot een normale verhouding te komen tussen rendement en investering (return of investment) moet er voor 500 miljard dollar kosten uit de bancaire wereld verdwijnen, in de VS en in Europa. "

Dat zal heel veel jobs kosten, want hij voorspelt dat heel wat activiteiten aan banken onttrokken kunnen worden en op centrale platformen kunnen uitgevoerd worden, tegen een veel lagere prijs. "Nu zijn er duizenden mensen die exact dezelfde job doen bij bank A, B en C, zonder enige toegevoegde waarde. En dat moet veranderen, want zo kan de bankwereld niet overleven."

Rob Heyvaert praat ook over zijn visie op de banken van de toekomst, over het niet altijd gemakkelijke parcours van Capco, over wat hem drijft als ondernemer, over zijn tweejarige tweeling die hij met zijn man Bart Heynen op de wereld zette en zijn ervaring als televisiegezicht van VT4. (VG)

Z-Talk Goossens, vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z of via deze link

Dat zegt Rob Heyvaert, CEO van Capco, een internationaal consultancy- en technologiebedrijf dat levert aan de financiële sector, in Z-Talk Goossens. Banken hebben volgens hem een veel te zware kostenstructuur en zullen de komende tijd nog zwaar moeten saneren om terug gezond te worden."Om voor de banken tot een normale verhouding te komen tussen rendement en investering (return of investment) moet er voor 500 miljard dollar kosten uit de bancaire wereld verdwijnen, in de VS en in Europa. " Dat zal heel veel jobs kosten, want hij voorspelt dat heel wat activiteiten aan banken onttrokken kunnen worden en op centrale platformen kunnen uitgevoerd worden, tegen een veel lagere prijs. "Nu zijn er duizenden mensen die exact dezelfde job doen bij bank A, B en C, zonder enige toegevoegde waarde. En dat moet veranderen, want zo kan de bankwereld niet overleven." Rob Heyvaert praat ook over zijn visie op de banken van de toekomst, over het niet altijd gemakkelijke parcours van Capco, over wat hem drijft als ondernemer, over zijn tweejarige tweeling die hij met zijn man Bart Heynen op de wereld zette en zijn ervaring als televisiegezicht van VT4. (VG)