Volegens de zakenkrant heeft de maatregel betrekking op alle bonussen op de valuta-afdelingen van de genoemde banken, niet alleen die van handelaren van wie het gedrag ter discussie staat.

Op dit moment doet het ministerie van Justitie in onder meer Groot -Brittannië, de Verenigde Staten, de Europese Unie en Zwitserland onderzoek naar mogelijke manipulatie van wisselkoersen.

Tot dusver heeft de fraudezaak, die afgelopen zomer aan het rollen kwam, geleid tot schorsing of ontslag van zeker 25 medewerkers van 11 internationale banken.

De affaire volgde kort op het schandaal rond de manipulatie van de interbancaire rentetarieven Libor en Euribor, waarvoor onder meer Rabobank hoge boetes kreeg opgelegd. (Belga/BO)

Volegens de zakenkrant heeft de maatregel betrekking op alle bonussen op de valuta-afdelingen van de genoemde banken, niet alleen die van handelaren van wie het gedrag ter discussie staat.Op dit moment doet het ministerie van Justitie in onder meer Groot -Brittannië, de Verenigde Staten, de Europese Unie en Zwitserland onderzoek naar mogelijke manipulatie van wisselkoersen. Tot dusver heeft de fraudezaak, die afgelopen zomer aan het rollen kwam, geleid tot schorsing of ontslag van zeker 25 medewerkers van 11 internationale banken. De affaire volgde kort op het schandaal rond de manipulatie van de interbancaire rentetarieven Libor en Euribor, waarvoor onder meer Rabobank hoge boetes kreeg opgelegd. (Belga/BO)