Een vermoeide bankbediende is erin geslaagd 222 miljoen euro over te schrijven terwijl hij sliep. De ' sleeping error' bleef zonder nare financiële gevolgen.

De bankbediende uit de Duitse deelstaat Hessen was bezig met 64,20 euro over te schrijven toen hij indommelde. Het dutje resulteerde in een overschrijving van niet minder dan 222.222.222,22 euro, doordat zijn vinger tijdens het dutje op de '2' toets gedrukt bleef.

Die vergissing kwam de leidinggevende van de bankbediende aanvankelijk duur te staan. De 48-jarige leidinggevende, in dienst bij de bank sinds 1986, merkte de foutieve transactie niet op en werd prompt ontslagen. Dat gebeurde in april.

Ten onrechte, oordeelde een Duitse arbeidsrechtbank maandag, nadat de 48-jarige vrouw beslist had de bank voor de rechter te dagen om haar ontslag juridisch aan te vechten. De vrouw gaf weliswaar toe dat ze de fout niet had gemerkt, maar een collega van haar had dat wel gedaan en de foutieve transactie uiteindelijk geannuleerd. Daardoor bleef het dutje van de bediende zonder negatieve financiële gevolgen.

Volgens de rechters in de deelstaat Hessen bleek ontslag van de leidinggevende een al te zwaar verdict, en zou een berisping gepaster geweest zijn. Het feit dat de leidinggevende die dag al 812 documenten had gecontroleerd, kon op begrip rekenen bij de rechters. De bank werd verzocht de medewerkster opnieuw in dienst te nemen, aangezien het ontslag juridisch ongeldig werd verklaard. (BBC/BO)

Een vermoeide bankbediende is erin geslaagd 222 miljoen euro over te schrijven terwijl hij sliep. De ' sleeping error' bleef zonder nare financiële gevolgen.De bankbediende uit de Duitse deelstaat Hessen was bezig met 64,20 euro over te schrijven toen hij indommelde. Het dutje resulteerde in een overschrijving van niet minder dan 222.222.222,22 euro, doordat zijn vinger tijdens het dutje op de '2' toets gedrukt bleef. Die vergissing kwam de leidinggevende van de bankbediende aanvankelijk duur te staan. De 48-jarige leidinggevende, in dienst bij de bank sinds 1986, merkte de foutieve transactie niet op en werd prompt ontslagen. Dat gebeurde in april.Ten onrechte, oordeelde een Duitse arbeidsrechtbank maandag, nadat de 48-jarige vrouw beslist had de bank voor de rechter te dagen om haar ontslag juridisch aan te vechten. De vrouw gaf weliswaar toe dat ze de fout niet had gemerkt, maar een collega van haar had dat wel gedaan en de foutieve transactie uiteindelijk geannuleerd. Daardoor bleef het dutje van de bediende zonder negatieve financiële gevolgen.Volgens de rechters in de deelstaat Hessen bleek ontslag van de leidinggevende een al te zwaar verdict, en zou een berisping gepaster geweest zijn. Het feit dat de leidinggevende die dag al 812 documenten had gecontroleerd, kon op begrip rekenen bij de rechters. De bank werd verzocht de medewerkster opnieuw in dienst te nemen, aangezien het ontslag juridisch ongeldig werd verklaard. (BBC/BO)