Dat de Londense City en de financiële sector onder druk staan door de Brexit is al langer bekend. De Britse centrale bank plakt nu echter ook een cijfer op het aantal jobs dat op de helling komt.

'Het effect op korte termijn, op basis van de noodplannen die we ontvingen van banken en verzekeringsmaatschappijen (...) zou uitkomen rond de 10.000 jobs' die verloren zouden gaan, zo zei topman Sam Woods woensdag in het Britse Hogerhuis. Hij preciseerde niet of de jobs hoe dan ook verloren zijn, of enkel indien het niet tot een akkoord komt tussen Londen en de rest van Europa.

Over dat akkoord zal trouwens niet van 8 tot 10 november opnieuw onderhandeld worden in Brussel, maar slechts op 9 en 10 november. Dat kondigde de bevoegde Britse minister David Davis woensdag aan. Het gaat om de eerste ontmoeting sinds de top onder de 27 overige staats-en regeringsleiders. Zij beslisten om nog steeds niet te spreken over de toekomstige relatie tussen de Britten en de EU, bij gebrek aan voldoende vooruitgang over de 'Brexit-factuur'.

Intussen blijft Groot-Brittannië erg verdeeld over de Brexit en de mate waarin voor een snel en hard vertrek gekozen moet worden. JD Wetherspoon, één van de grootste horecaketens, mengt zich nu ook volop in het debat. Het bedrijf werkt aan 500.000 speciale biermatjes met daarop een foto van premier Theresa May en de oppositieleiders, samen met de boodschap 'stop messing about' (stop met klooien, nvdr). Volgens de bedrijfsleiding klopt het allerminst dat de Brexit voor duurdere voeding zal zorgen, wel integendeel.

Dat de Londense City en de financiële sector onder druk staan door de Brexit is al langer bekend. De Britse centrale bank plakt nu echter ook een cijfer op het aantal jobs dat op de helling komt.'Het effect op korte termijn, op basis van de noodplannen die we ontvingen van banken en verzekeringsmaatschappijen (...) zou uitkomen rond de 10.000 jobs' die verloren zouden gaan, zo zei topman Sam Woods woensdag in het Britse Hogerhuis. Hij preciseerde niet of de jobs hoe dan ook verloren zijn, of enkel indien het niet tot een akkoord komt tussen Londen en de rest van Europa.Over dat akkoord zal trouwens niet van 8 tot 10 november opnieuw onderhandeld worden in Brussel, maar slechts op 9 en 10 november. Dat kondigde de bevoegde Britse minister David Davis woensdag aan. Het gaat om de eerste ontmoeting sinds de top onder de 27 overige staats-en regeringsleiders. Zij beslisten om nog steeds niet te spreken over de toekomstige relatie tussen de Britten en de EU, bij gebrek aan voldoende vooruitgang over de 'Brexit-factuur'.Intussen blijft Groot-Brittannië erg verdeeld over de Brexit en de mate waarin voor een snel en hard vertrek gekozen moet worden. JD Wetherspoon, één van de grootste horecaketens, mengt zich nu ook volop in het debat. Het bedrijf werkt aan 500.000 speciale biermatjes met daarop een foto van premier Theresa May en de oppositieleiders, samen met de boodschap 'stop messing about' (stop met klooien, nvdr). Volgens de bedrijfsleiding klopt het allerminst dat de Brexit voor duurdere voeding zal zorgen, wel integendeel.