Tijdens de eerste helft van dit jaar zijn in Europa 6,645 miljoen nieuwe personenwagens verkocht. Dat zijn er 6,8 procent minder dan tijdens dezelfde periode een jaar eerder.

In juni werd een daling met 2,8 procent vastgesteld tegenover dezelfde maand vorig jaar, tot 1,202 miljoen auto's. Juni is daarmee de negende opeenvolgende maand dat de verkoop achteruitgaat, zo meldt de Europese sectorfederatie ACEA.

De resultaten voor juni varieerden in de belangrijkste markten, met een groei voor Duitsland (+2,9 procent) en het Verenigd Koninkrijk (+3,5 procent) maar een daling voor Spanje (-12,1 procent) en Italië (-24,4 procent). De Franse markt bleef stabiel (-0,6 procent). België kende in juni een afname met 1,5 procent.

Tijdens de eerste zes maanden werden in ons land 12,7 procent minder nieuwe personenwagens verkocht. (Belga/KVDA)

Tijdens de eerste helft van dit jaar zijn in Europa 6,645 miljoen nieuwe personenwagens verkocht. Dat zijn er 6,8 procent minder dan tijdens dezelfde periode een jaar eerder. In juni werd een daling met 2,8 procent vastgesteld tegenover dezelfde maand vorig jaar, tot 1,202 miljoen auto's. Juni is daarmee de negende opeenvolgende maand dat de verkoop achteruitgaat, zo meldt de Europese sectorfederatie ACEA. De resultaten voor juni varieerden in de belangrijkste markten, met een groei voor Duitsland (+2,9 procent) en het Verenigd Koninkrijk (+3,5 procent) maar een daling voor Spanje (-12,1 procent) en Italië (-24,4 procent). De Franse markt bleef stabiel (-0,6 procent). België kende in juni een afname met 1,5 procent. Tijdens de eerste zes maanden werden in ons land 12,7 procent minder nieuwe personenwagens verkocht. (Belga/KVDA)