De uitbater van de beurs van Singapore lanceerde in oktober vorig jaar een bod van 8,4 miljard Australische dollar (bijna 6 miljard euro) op ASX. Het bod stuitte op verzet van heel wat Australische politici, die nationale belangen aanhaalden.

Verscheidene beurzen wereldwijd zijn momenteel aan het fuseren. Zo zijn er fusieplannen tussen Deutsche Börse en NYSE Euronext.

Ook de Amerikaanse beursbedrijven Nasdaq OMX en IntercontinentalExchange lanceerden een bod op NYSE Euronext. De beurs van Londen en die van Toronto fuseren, en in Japan werken de twee belangrijkste beursbedrijven - de Tokyo Stock Exchange en de Osaka Securities Exchange - aan een fusie.

De uitbater van de beurs van Singapore lanceerde in oktober vorig jaar een bod van 8,4 miljard Australische dollar (bijna 6 miljard euro) op ASX. Het bod stuitte op verzet van heel wat Australische politici, die nationale belangen aanhaalden. Verscheidene beurzen wereldwijd zijn momenteel aan het fuseren. Zo zijn er fusieplannen tussen Deutsche Börse en NYSE Euronext. Ook de Amerikaanse beursbedrijven Nasdaq OMX en IntercontinentalExchange lanceerden een bod op NYSE Euronext. De beurs van Londen en die van Toronto fuseren, en in Japan werken de twee belangrijkste beursbedrijven - de Tokyo Stock Exchange en de Osaka Securities Exchange - aan een fusie.