De Arco Groep verwijst ter ondersteuning van haar bewering naar 'de vroegere uitspraken van de rechtbanken in België' en uitspraken van diverse regeringsbronnen. Zo besliste de Raad van State in maart 2013 dat de toenmalige regering in 2011 aan het advies van de Nationale Bank genoeg had om te gewagen van een dreiging van een systemische crisis.

Het Grondwettelijk Hof moet zich uitspreken over de mogelijke discriminatie tussen coöperanten en beleggers en stelde zijn beslissing eind april uit door de verschillende lopende zaken samen te voegen.

Arco haalt ook minister van Financiën Koen Geens aan en koppelt het persbericht zelfs aan dat van Geens, waarin hij stelt dat er een 'sluitende juridische oplossing' moet komen zodat 'het genomen engagement ten aanzien van de coöperanten gehandhaafd kan worden'.

De Arco-vennootschappen in vereffening zullen de beschikking van de Commissie nu verder analyseren. "In elk geval staat vast dat op deze beschikking nog kan worden gereageerd door de Belgische Staat."

Arco blijft ook overtuigd van de argumenten die het al in de procedures voor het Grondwettelijk Hof ontwikkelde, en waarin het stelt dat de regeling ten gunste van de Arco-coöperanten geen schending inhoudt van het gelijkheidsbeginsel in de Grondwet. (Belga/BO)

De Arco Groep verwijst ter ondersteuning van haar bewering naar 'de vroegere uitspraken van de rechtbanken in België' en uitspraken van diverse regeringsbronnen. Zo besliste de Raad van State in maart 2013 dat de toenmalige regering in 2011 aan het advies van de Nationale Bank genoeg had om te gewagen van een dreiging van een systemische crisis. Het Grondwettelijk Hof moet zich uitspreken over de mogelijke discriminatie tussen coöperanten en beleggers en stelde zijn beslissing eind april uit door de verschillende lopende zaken samen te voegen. Arco haalt ook minister van Financiën Koen Geens aan en koppelt het persbericht zelfs aan dat van Geens, waarin hij stelt dat er een 'sluitende juridische oplossing' moet komen zodat 'het genomen engagement ten aanzien van de coöperanten gehandhaafd kan worden'. De Arco-vennootschappen in vereffening zullen de beschikking van de Commissie nu verder analyseren. "In elk geval staat vast dat op deze beschikking nog kan worden gereageerd door de Belgische Staat." Arco blijft ook overtuigd van de argumenten die het al in de procedures voor het Grondwettelijk Hof ontwikkelde, en waarin het stelt dat de regeling ten gunste van de Arco-coöperanten geen schending inhoudt van het gelijkheidsbeginsel in de Grondwet. (Belga/BO)