Antwerpse diamantairs zijn bij de voornaamste betrokkenen in het kader van de aangekondigde publicatie van een lijst met offshore-bedrijven en particulieren op belastingparadijzen. Dat heeft Le Soir-journalist Alain Lallemand gezegd in een video-interview op de website van de krant. De journalist zegt ook dat hij al getuigenissen heeft van bepaalde Belgische fraudeurs.

Onderzoeksjournalisten

De gegevens over de betrokken offshore-bedrijven werden op een harde schijf gezet en in de brievenbus van een journalist gepost. "Die laatste maakt deel uit van een internationaal consortium van onderzoeksjournalisten", aldus Lallemand, die op zijn beurt specifiek op zoek ging naar de Belgische fraudeurs en naar eigen zeggen al getuigenissen van bepaalde Belgen verzamelde die de fraude toegeven.

Datalek

"Ik denk dat Antwerpse diamantairs bij de voornaamste betrokkenen zullen zijn", aldus Lallemand.

Zowat 86 journalisten voerden een analyse uit van een spectaculair datalek. Miljoenen financiële transacties en tienduizenden namen van bedrijven en particulieren konden worden onthuld. De resultaten van het onderzoek zullen later vandaag in verschillende media gepubliceerd worden. (Belga/EE)

Antwerpse diamantairs zijn bij de voornaamste betrokkenen in het kader van de aangekondigde publicatie van een lijst met offshore-bedrijven en particulieren op belastingparadijzen. Dat heeft Le Soir-journalist Alain Lallemand gezegd in een video-interview op de website van de krant. De journalist zegt ook dat hij al getuigenissen heeft van bepaalde Belgische fraudeurs. Onderzoeksjournalisten De gegevens over de betrokken offshore-bedrijven werden op een harde schijf gezet en in de brievenbus van een journalist gepost. "Die laatste maakt deel uit van een internationaal consortium van onderzoeksjournalisten", aldus Lallemand, die op zijn beurt specifiek op zoek ging naar de Belgische fraudeurs en naar eigen zeggen al getuigenissen van bepaalde Belgen verzamelde die de fraude toegeven. Datalek "Ik denk dat Antwerpse diamantairs bij de voornaamste betrokkenen zullen zijn", aldus Lallemand. Zowat 86 journalisten voerden een analyse uit van een spectaculair datalek. Miljoenen financiële transacties en tienduizenden namen van bedrijven en particulieren konden worden onthuld. De resultaten van het onderzoek zullen later vandaag in verschillende media gepubliceerd worden. (Belga/EE)