De kosten die de Amerikaanse werkgevers moeten betalen voor de gezondheidszorg van hun werknemers zullen volgend jaar naar verwachting toenemen met 6,5 procent. Dat is minder dan dit jaar het geval is, meldt Forbes.

Gezond blijven via een netwerk

Het zakenblad baseert zich op een enquête van The National Business Group on Health, een vereniging van een 400-tal 'grote' werkgevers. Uit die enquête blijkt dat steeds meer bedrijven hun werknemers stimuleren om gezond te blijven en dat planmatig te doen. Dat gebeurt in de eerste plaats met behulp van een 'narrow network', waardoor de medische kosten kunnen worden beperkt en verdeeld via onder meer hogere persoonlijke bijdragen voor bepaalde risico's.

Gezondheidsplan

Ruim de helft - of 57 procent - van de werkgevers wil ook het consumentgericht gezondheidsplan - het zogenaamde 'consumer-directed health plan (CDHP)' - voor de werknemers uitbreiden. Een dergelijk gezondheidsplan heeft tot doel een grotere verantwoordelijkheid voor de gezondheidszorg in de handen van de consument te leggen. CDHP's zijn namelijk bedoeld om de uitgaven voor gezondheidszorg te verminderen door consumenten bloot te stellen aan de financiële gevolgen van hun behandeling. Ze kunnen dan met andere woorden op zoek naar goedkopere 'deals'. CDHP's nemen toe in populariteit, en vertegenwoordigen intussen ongeveer 17 procent van de werknemers die een door de werkgever gesponsorde zorgverzekering hebben afgesloten.

Kosten lopen minder hoog op

Volgens de enquête vanThe National Business Group on Health houden de werkgevers voor dit jaar rekening met een stijging van de kosten voor de gezondheidszorg van hun werknemers met 7 procent. Volgend jaar zou de stijging niet meer dan 6,5 procent - of minder - bedragen. Als de werkgevers erin slagen hun kostenbesparende plannen verder te implementeren, stijgen de kosten in 2015 mogelijk met niet meer dan 5 procent.

'Cadillac tax'

Werkgevers in de VS zien zich verplicht te voldoen aan de 'Affordable Care Act', beter bekend als Obamacare. Door die zorgwet worden werkgevers verplicht om de zorgverzekering van hun werknemers te regelen. In het bijzonder de 'cadillac tax', het gezondheidsplan dat in 2018 in werking treedt, moet ervoor zorgen dat zowel werkgevers als werknemers door hogere heffingen worden aangepord overtollige medische kosten te vermijden.

"Ondanks de vele omwegen die de Affordable Care Act (ACA) heeft gecreëerd, beseffen werkgevers dat de toenemende kostprijs van de gezondheidszorg een belangrijk probleem blijft dat moet worden aangepakt," zei Brian Marcotte, voorzitter en CEO van The National Business Group on Health in een toelichting bij de enquête.

Het grootste deel van de bevraagde bedrijven - 83 procent - zijn bedrijven die meer dan 10.000 werknemers tellen. (BO)

De kosten die de Amerikaanse werkgevers moeten betalen voor de gezondheidszorg van hun werknemers zullen volgend jaar naar verwachting toenemen met 6,5 procent. Dat is minder dan dit jaar het geval is, meldt Forbes.Het zakenblad baseert zich op een enquête van The National Business Group on Health, een vereniging van een 400-tal 'grote' werkgevers. Uit die enquête blijkt dat steeds meer bedrijven hun werknemers stimuleren om gezond te blijven en dat planmatig te doen. Dat gebeurt in de eerste plaats met behulp van een 'narrow network', waardoor de medische kosten kunnen worden beperkt en verdeeld via onder meer hogere persoonlijke bijdragen voor bepaalde risico's. Ruim de helft - of 57 procent - van de werkgevers wil ook het consumentgericht gezondheidsplan - het zogenaamde 'consumer-directed health plan (CDHP)' - voor de werknemers uitbreiden. Een dergelijk gezondheidsplan heeft tot doel een grotere verantwoordelijkheid voor de gezondheidszorg in de handen van de consument te leggen. CDHP's zijn namelijk bedoeld om de uitgaven voor gezondheidszorg te verminderen door consumenten bloot te stellen aan de financiële gevolgen van hun behandeling. Ze kunnen dan met andere woorden op zoek naar goedkopere 'deals'. CDHP's nemen toe in populariteit, en vertegenwoordigen intussen ongeveer 17 procent van de werknemers die een door de werkgever gesponsorde zorgverzekering hebben afgesloten.Volgens de enquête vanThe National Business Group on Health houden de werkgevers voor dit jaar rekening met een stijging van de kosten voor de gezondheidszorg van hun werknemers met 7 procent. Volgend jaar zou de stijging niet meer dan 6,5 procent - of minder - bedragen. Als de werkgevers erin slagen hun kostenbesparende plannen verder te implementeren, stijgen de kosten in 2015 mogelijk met niet meer dan 5 procent. Werkgevers in de VS zien zich verplicht te voldoen aan de 'Affordable Care Act', beter bekend als Obamacare. Door die zorgwet worden werkgevers verplicht om de zorgverzekering van hun werknemers te regelen. In het bijzonder de 'cadillac tax', het gezondheidsplan dat in 2018 in werking treedt, moet ervoor zorgen dat zowel werkgevers als werknemers door hogere heffingen worden aangepord overtollige medische kosten te vermijden."Ondanks de vele omwegen die de Affordable Care Act (ACA) heeft gecreëerd, beseffen werkgevers dat de toenemende kostprijs van de gezondheidszorg een belangrijk probleem blijft dat moet worden aangepakt," zei Brian Marcotte, voorzitter en CEO van The National Business Group on Health in een toelichting bij de enquête.Het grootste deel van de bevraagde bedrijven - 83 procent - zijn bedrijven die meer dan 10.000 werknemers tellen. (BO)