De Senaat moet nu haar versie van het wetsontwerp samenvoegen met de tekst die het Huis van Afgevaardigden in december goedkeurde vooraleer de tekst naar het Witte Huis kan voor afkondiging.

De nieuwe wet moet voorkomen dat er een nieuwe financiële crisis ontstaat en voorziet onder meer in de oprichting van een organisme ter bescherming van de financiële consument in de schoot van de centrale bank (Fed). De tekst belet ook de redding van grote financiële instellingen op kosten van de belastingbetaler.

Verder voorziet de wet in een veel striktere reglementering van de immense markt van de derivate of afgeleide producten, die enkel nog gecommerciaaliseerd zullen kunnen worden op transparante platsforms. Banken mogen verder ook sommige 'swaps' niet meer commercialiseren.

Sinds eind april werden tientallen amendementen onderzocht.

Na de afronding van de bespreking - en voor de slotstemming - reageerde president Barack Obama verheugd op het feit dat de beïnvloedingspogingen van "hordes van lobbyisten" van Wall Street er niet in geslaagd waren het wetsontwerp tegen te houden.

De Senaat moet nu haar versie van het wetsontwerp samenvoegen met de tekst die het Huis van Afgevaardigden in december goedkeurde vooraleer de tekst naar het Witte Huis kan voor afkondiging. De nieuwe wet moet voorkomen dat er een nieuwe financiële crisis ontstaat en voorziet onder meer in de oprichting van een organisme ter bescherming van de financiële consument in de schoot van de centrale bank (Fed). De tekst belet ook de redding van grote financiële instellingen op kosten van de belastingbetaler. Verder voorziet de wet in een veel striktere reglementering van de immense markt van de derivate of afgeleide producten, die enkel nog gecommerciaaliseerd zullen kunnen worden op transparante platsforms. Banken mogen verder ook sommige 'swaps' niet meer commercialiseren. Sinds eind april werden tientallen amendementen onderzocht. Na de afronding van de bespreking - en voor de slotstemming - reageerde president Barack Obama verheugd op het feit dat de beïnvloedingspogingen van "hordes van lobbyisten" van Wall Street er niet in geslaagd waren het wetsontwerp tegen te houden.