De Amerikaanse toezichthouder Federal Housing Finance Agency (FHFA) gaat met het oog op deze verliezen "op vraag van het bedrijf een verzoek indienen bij de VS-schatkist voor een aanvullende steun van 10,6 miljard dollar".

Het Amerikaanse ministerie van Financiën kondigde in december nog aan dat de overheid tot eind 2012 zonder limiet garant staat voor de verliezen van Freddie Mac en Fannie Mae. Beide semi-overheidsinstellingen waren in 2008 bij de eerste slachtoffers van de kredietcrisis.

Sinds de twee hypotheekgiganten ten onder gingen, stapelen ze de miljardenverliezen op. Fannie en Freddie zijn samen goed voor zowat de helft van de Amerikaanse hypothecaire kredieten.

De Amerikaanse toezichthouder Federal Housing Finance Agency (FHFA) gaat met het oog op deze verliezen "op vraag van het bedrijf een verzoek indienen bij de VS-schatkist voor een aanvullende steun van 10,6 miljard dollar". Het Amerikaanse ministerie van Financiën kondigde in december nog aan dat de overheid tot eind 2012 zonder limiet garant staat voor de verliezen van Freddie Mac en Fannie Mae. Beide semi-overheidsinstellingen waren in 2008 bij de eerste slachtoffers van de kredietcrisis. Sinds de twee hypotheekgiganten ten onder gingen, stapelen ze de miljardenverliezen op. Fannie en Freddie zijn samen goed voor zowat de helft van de Amerikaanse hypothecaire kredieten.