De Amerikaanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar minder snel gegroeid dan verwacht. Dar blijkt uit cijfers van het ministerie van Handel.

Het bbp van de grootste economie ter wereld is in het eerste kwartaal met 1,8 procent toegenomen. Bij een eerdere raming mikte het ministerie - net als de analisten gepolst door Bloomberg - nog op 2,4 procent.

Volgens de officiële bronnen is de lager dan verwachte groei te wijten aan de tegenvallende consumentenbestedingen. De Amerikaanse gezinnen hebben in het eerste kwartaal namelijk 'amper' 2,6 procent meer uitgegeven, terwijl er rekening werd gehouden met een toename met 3,4 procent.

Consumentenuitgaven vormen een belangrijke graadmeter voor de Amerikaanse economie, aangezien ze overeenstemmen met 70 procent van het bbp. (BO/Bloomberg)

De Amerikaanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar minder snel gegroeid dan verwacht. Dar blijkt uit cijfers van het ministerie van Handel. Het bbp van de grootste economie ter wereld is in het eerste kwartaal met 1,8 procent toegenomen. Bij een eerdere raming mikte het ministerie - net als de analisten gepolst door Bloomberg - nog op 2,4 procent. Volgens de officiële bronnen is de lager dan verwachte groei te wijten aan de tegenvallende consumentenbestedingen. De Amerikaanse gezinnen hebben in het eerste kwartaal namelijk 'amper' 2,6 procent meer uitgegeven, terwijl er rekening werd gehouden met een toename met 3,4 procent.Consumentenuitgaven vormen een belangrijke graadmeter voor de Amerikaanse economie, aangezien ze overeenstemmen met 70 procent van het bbp. (BO/Bloomberg)