De consumentenbestedingen in de VS stegen in februari met 0,7 procent tegenover 0,3 procent in januari. De toename is de grootste sinds oktober 2010. Het inkomen in de VS nam in februari toe met slechts 0,3 procent. Analisten gepolst door Bloomberg hielden rekening met een toename van respectievelijk 0,5 en 0,4 procent. De Amerikaanse consument ging afgelopen maand omgerekend 5,8 procent van zijn inkomen sparen tegenover 6,1 procent in januari.

Uit het rapport van het ministerie blijkt ook nog dat het inflatiecijfer in de VS in februari is toegenomen met 1,6 procent. Voedsel werd die maand 0,6 procent duurder. De kerninflatie - voeding en energie niet inbegrepen - klom 0,9 procent hoger. De gemiddelde analistenverwachting kwam overeen met een toename met 0,2 procent.

Afgelopen vrijdag liet een rapport van het ministerie van Handel nog een forser dan verwachte groei van de VS-economie zien. Het bbp nam in het vierde kwartaal 2010 met 3,1 procent toe op jaarbasis tegenover een eerder geraamde 2,8 procent. Consumentenbestedingen gingen in dat kwartaal tot 4 procent hoger, de sterkste vierdekwartaaltoename sinds 2006.

De consumentenbestedingen in de VS stegen in februari met 0,7 procent tegenover 0,3 procent in januari. De toename is de grootste sinds oktober 2010. Het inkomen in de VS nam in februari toe met slechts 0,3 procent. Analisten gepolst door Bloomberg hielden rekening met een toename van respectievelijk 0,5 en 0,4 procent. De Amerikaanse consument ging afgelopen maand omgerekend 5,8 procent van zijn inkomen sparen tegenover 6,1 procent in januari. Uit het rapport van het ministerie blijkt ook nog dat het inflatiecijfer in de VS in februari is toegenomen met 1,6 procent. Voedsel werd die maand 0,6 procent duurder. De kerninflatie - voeding en energie niet inbegrepen - klom 0,9 procent hoger. De gemiddelde analistenverwachting kwam overeen met een toename met 0,2 procent. Afgelopen vrijdag liet een rapport van het ministerie van Handel nog een forser dan verwachte groei van de VS-economie zien. Het bbp nam in het vierde kwartaal 2010 met 3,1 procent toe op jaarbasis tegenover een eerder geraamde 2,8 procent. Consumentenbestedingen gingen in dat kwartaal tot 4 procent hoger, de sterkste vierdekwartaaltoename sinds 2006.