Volgens berekeningen van het onderzoeksbureau Conference Board raakt de Amerikaanse consument zowel optimistischer gestemd over de werkgelegenheid in de VS als over zijn persoonlijk inkomen.

De index die het consumentenvertrouwen meet, stijgt in november tot 56 punten tegenover 40,9 punten in oktober. Dat stemt overeen met de grootste stijging in een maand tijd sinds april 2003. De forse toename van het consumentenvertrouwen werd door geen enkele econoom, gepolst door het financiële agentschap Bloomberg, voorspeld.

Die andere belangrijke consumentenpeiler, de index van de University of Michigan, liet deze maand de grootste stijging sinds juni optekenen. De index steeg van 60,9 in oktober tot 64,1 in november.

Het consumentenvertrouwen is een belangrijke graadmeter voor de economische gezondheid van de VS, aangezien de consumentenbestdingen 70 procent van de economie vertegenwoordigen. Overigens is de toename ook goed nieuws voor de eindejaarsinkopen in de VS, die tot 40 procent van de jaarlijkse retailverkoop omvatten. (Bloomberg/BO)

Volgens berekeningen van het onderzoeksbureau Conference Board raakt de Amerikaanse consument zowel optimistischer gestemd over de werkgelegenheid in de VS als over zijn persoonlijk inkomen. De index die het consumentenvertrouwen meet, stijgt in november tot 56 punten tegenover 40,9 punten in oktober. Dat stemt overeen met de grootste stijging in een maand tijd sinds april 2003. De forse toename van het consumentenvertrouwen werd door geen enkele econoom, gepolst door het financiële agentschap Bloomberg, voorspeld. Die andere belangrijke consumentenpeiler, de index van de University of Michigan, liet deze maand de grootste stijging sinds juni optekenen. De index steeg van 60,9 in oktober tot 64,1 in november.Het consumentenvertrouwen is een belangrijke graadmeter voor de economische gezondheid van de VS, aangezien de consumentenbestdingen 70 procent van de economie vertegenwoordigen. Overigens is de toename ook goed nieuws voor de eindejaarsinkopen in de VS, die tot 40 procent van de jaarlijkse retailverkoop omvatten. (Bloomberg/BO)