Dat meldt de vooraanstaande Amerikaanse krant The New York Times.

Zo bekijkt Bank of America Merrill Lynch of het trucks gevuld met cash geld naar de Griekse grens kan sturen, zodat klanten van de bank werknemers en leveranciers kunnen blijven betalen in het geval dat er tijdelijk geen geld beschikbaar zou zijn in het land.

Autoconstructeur Ford heeft zijn computersystemen zo geconfigureerd dat die in staat zijn om meteen te werken met een nieuwe Griekse munt.

JPMorgan Chase heeft voor een handvol Amerikaanse bedrijven rekeningen gecreëerd die zijn bedoeld voor een nieuwe drachme in Griekenland of gelijk welke munt de euro zou opvolgen in andere landen.

Advies

Niemand weet hoe groot de impact van een zogenaamde 'Grexit' zou zijn, aldus de vooraanstaande krant, maar grote Amerikaanse banken adviseren alvast hun klanten over hoe ze zich moeten voorbereiden op een opsplitsing van de huidige eurozone.

Uit een peiling die het adviesbureau Corporate Executive Board deze zomer liet uitvoeren, blijkt dat vier op de vijf ondervraagde klanten verwachten dat Griekenland de eurozone zal verlaten. Een vijfde van hen verwacht dat andere landen zullen volgen.

Een en ander staat in schril contrast met de garanties van Europese politici dat de crisis beheersbaar is en dat de eurozone kan worden samengehouden. (KVDA)

Dat meldt de vooraanstaande Amerikaanse krant The New York Times. Zo bekijkt Bank of America Merrill Lynch of het trucks gevuld met cash geld naar de Griekse grens kan sturen, zodat klanten van de bank werknemers en leveranciers kunnen blijven betalen in het geval dat er tijdelijk geen geld beschikbaar zou zijn in het land. Autoconstructeur Ford heeft zijn computersystemen zo geconfigureerd dat die in staat zijn om meteen te werken met een nieuwe Griekse munt. JPMorgan Chase heeft voor een handvol Amerikaanse bedrijven rekeningen gecreëerd die zijn bedoeld voor een nieuwe drachme in Griekenland of gelijk welke munt de euro zou opvolgen in andere landen. Advies Niemand weet hoe groot de impact van een zogenaamde 'Grexit' zou zijn, aldus de vooraanstaande krant, maar grote Amerikaanse banken adviseren alvast hun klanten over hoe ze zich moeten voorbereiden op een opsplitsing van de huidige eurozone. Uit een peiling die het adviesbureau Corporate Executive Board deze zomer liet uitvoeren, blijkt dat vier op de vijf ondervraagde klanten verwachten dat Griekenland de eurozone zal verlaten. Een vijfde van hen verwacht dat andere landen zullen volgen. Een en ander staat in schril contrast met de garanties van Europese politici dat de crisis beheersbaar is en dat de eurozone kan worden samengehouden. (KVDA)