In juli van dit jaar stond er 229,16 miljard euro op de spaarrekeningen, alweer een nieuw record. Dat blijkt uit gegevens van de Nationale Bank. Het gaat om een stijging met 1,4 miljard tegenover juni en met meer dan 10 miljard tegenover juli vorig jaar.

Deze week raakte bekend dat Rabobank.be, AXA en ING Belgium de rentevoeten op hun spaarrekeningen opnieuw verlagen. De grootbanken KBC, Belfius en BNP Paribas Fortis volgen (nog) niet.

Volgens de website spaargids.be bedraagt de hoogst haalbare rente voor een spaarrekening op de markt momenteel 2,75 procent (basisrente en getrouwheidspremie samengeteld). Ter vergelijking: het Planbureau verwacht een inflatie dit jaar van 2,9 procent. (Belga/KVDA)

In juli van dit jaar stond er 229,16 miljard euro op de spaarrekeningen, alweer een nieuw record. Dat blijkt uit gegevens van de Nationale Bank. Het gaat om een stijging met 1,4 miljard tegenover juni en met meer dan 10 miljard tegenover juli vorig jaar. Deze week raakte bekend dat Rabobank.be, AXA en ING Belgium de rentevoeten op hun spaarrekeningen opnieuw verlagen. De grootbanken KBC, Belfius en BNP Paribas Fortis volgen (nog) niet. Volgens de website spaargids.be bedraagt de hoogst haalbare rente voor een spaarrekening op de markt momenteel 2,75 procent (basisrente en getrouwheidspremie samengeteld). Ter vergelijking: het Planbureau verwacht een inflatie dit jaar van 2,9 procent. (Belga/KVDA)