De Russische president heeft zich tot nu toe niet uitgelaten over de monetaire crisis.

Rond 8.20 uur noteerde de euro aan 72 roebel, daags tevoren ging er 75,10 roebel in een euro. Een dollar is 58,55 roebel waard. Woensdagavond noteerde de dollar aan 60,65 roebel. De Russische munt knoopt zo opnieuw aan met het waardepeil van vorige week.

Op het laagste punt van de recente koersdalingen, ging de munt door de kaap van 100 roebel voor een euro en 80 voor een dollar. Tegenover begin 2014 heeft de munt zowat 40 procent in waarde verloren.

Ook op de beurzen heerst wat optimisme. De RTS-index klimt 6,76 procent. Maandag en dinsdag verdampte telkens meer dan 10 procent van de beurswaarde.

De Russische munt heeft te lijden onder de crisis in het oosten van Oekraïne en de Westerse sancties. De aanhoudende daling van de olieprijzen versterkte de neerwaartse koers van de roebel. Olie vormt de belangrijkste bron van inkomsten van het Kremlin.

De Russische munt tekende maandag en dinsdag een historisch verlies op.(Belga/NS)

De Russische president heeft zich tot nu toe niet uitgelaten over de monetaire crisis. Rond 8.20 uur noteerde de euro aan 72 roebel, daags tevoren ging er 75,10 roebel in een euro. Een dollar is 58,55 roebel waard. Woensdagavond noteerde de dollar aan 60,65 roebel. De Russische munt knoopt zo opnieuw aan met het waardepeil van vorige week.Op het laagste punt van de recente koersdalingen, ging de munt door de kaap van 100 roebel voor een euro en 80 voor een dollar. Tegenover begin 2014 heeft de munt zowat 40 procent in waarde verloren.Ook op de beurzen heerst wat optimisme. De RTS-index klimt 6,76 procent. Maandag en dinsdag verdampte telkens meer dan 10 procent van de beurswaarde.De Russische munt heeft te lijden onder de crisis in het oosten van Oekraïne en de Westerse sancties. De aanhoudende daling van de olieprijzen versterkte de neerwaartse koers van de roebel. Olie vormt de belangrijkste bron van inkomsten van het Kremlin. De Russische munt tekende maandag en dinsdag een historisch verlies op.(Belga/NS)