"Integendeel zelfs. Hoe kan het dat een beweging waarin honderdduizenden vrijwilligers tienduizenden activiteiten organiseren nu minder geloofwaardig zijn of minder kunnen spreken over maatschappelijke of sociale thema's?", aldus Develtere.

Na de ondergang van Dexia is het ACW kop van jut in de publieke opinie. Niet alleen zat de Christelijke arbeidersbeweging als hoofdaandeelhouder via Arco op de eerste rij toen de ondergang van Dexia zich voltrok. Voor haar eigen aandeelhouders wist ze de fel gecontesteerde depositogarantieregeling uit de brand te slepen. En om het plaatje compleet te maken blijkt nu dat het ACW in de restbank Belfius nog winstbewijzen heeft voor de spaarders die ze in het verleden wist aan te brengen. "De graaicultuur ten top," waren uitspraken die de afgelopen week niet geschuwd werden.

Onterecht, vindt Develtere. Develtere zegt dat het ACW zich net zeer verantwoordelijk opstelt in het Belfius-verhaal. De bank, waar eind 2011 voor ruim 30 miljard aan deposito's werden aangehouden, wordt voor een belangrijk stuk in stand gehouden door ACW-leden en haar instellingen. Hoeveel precies, dat blijft een goed bewaard geheim van Belfius én het ACW. "Het zou pas immoreel van ons zijn als we onze verantwoordelijkheid daar niet opnemen, want wij beschouwen Belfius als een systemische bank, die haar rol nog moet spelen. En het is gebleken dat onze leden de meest trouwe klanten zijn geweest tijdens de crisis" zo stelt Develtere nog.

Z-Talk Goossens vanaf zaterdag 11 uur op Kanaal Z of via deze link

"Integendeel zelfs. Hoe kan het dat een beweging waarin honderdduizenden vrijwilligers tienduizenden activiteiten organiseren nu minder geloofwaardig zijn of minder kunnen spreken over maatschappelijke of sociale thema's?", aldus Develtere. Na de ondergang van Dexia is het ACW kop van jut in de publieke opinie. Niet alleen zat de Christelijke arbeidersbeweging als hoofdaandeelhouder via Arco op de eerste rij toen de ondergang van Dexia zich voltrok. Voor haar eigen aandeelhouders wist ze de fel gecontesteerde depositogarantieregeling uit de brand te slepen. En om het plaatje compleet te maken blijkt nu dat het ACW in de restbank Belfius nog winstbewijzen heeft voor de spaarders die ze in het verleden wist aan te brengen. "De graaicultuur ten top," waren uitspraken die de afgelopen week niet geschuwd werden. Onterecht, vindt Develtere. Develtere zegt dat het ACW zich net zeer verantwoordelijk opstelt in het Belfius-verhaal. De bank, waar eind 2011 voor ruim 30 miljard aan deposito's werden aangehouden, wordt voor een belangrijk stuk in stand gehouden door ACW-leden en haar instellingen. Hoeveel precies, dat blijft een goed bewaard geheim van Belfius én het ACW. "Het zou pas immoreel van ons zijn als we onze verantwoordelijkheid daar niet opnemen, want wij beschouwen Belfius als een systemische bank, die haar rol nog moet spelen. En het is gebleken dat onze leden de meest trouwe klanten zijn geweest tijdens de crisis" zo stelt Develtere nog.