De brief met de dagvaarding zou deze week in de bus vallen van de geviseerden, van wie voormalig CEO Jean-Paul Votron en ex-voorzitter Maurice Lippens de bekendsten zijn. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Ook andere voormalige Fortis-kopstukken (die zich ook al moeten verantwoorden in een strafrechtelijke procedure) staan terecht. De burgerlijke procedure heeft een dubbel doel: ze is zowel een soort 'back-up' van de lopende strafrechtelijke procedure als een mogelijke uitbreiding ervan.

Deep pockets buiten schot

Op 26 september komt het Fortis-dossier voor het eerst voor de raadkamer. Inzet is te bepalen wie naar de strafrechter wordt verwezen. Het parket mikt enkel op personen en laat de 'deep pockets' buiten schot. Lenssens wil ook de doorverwijzing vragen van Ageas en BNP Paribas Fortis.

Alle partijen hebben in de 15 dagen voor de zitting de tijd om bijkomende onderzoeksdaden te vragen. Als dat gebeurt, wordt de zitting van 26 september automatisch verdaagd. De onderzoeksrechter heeft een maand de tijd om aan te geven of hij desgevallend bijkomend onderzoek wenst. Tegen zijn beslissing is beroep mogelijk. (Belga/TV)

De brief met de dagvaarding zou deze week in de bus vallen van de geviseerden, van wie voormalig CEO Jean-Paul Votron en ex-voorzitter Maurice Lippens de bekendsten zijn. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. Ook andere voormalige Fortis-kopstukken (die zich ook al moeten verantwoorden in een strafrechtelijke procedure) staan terecht. De burgerlijke procedure heeft een dubbel doel: ze is zowel een soort 'back-up' van de lopende strafrechtelijke procedure als een mogelijke uitbreiding ervan.Deep pockets buiten schot Op 26 september komt het Fortis-dossier voor het eerst voor de raadkamer. Inzet is te bepalen wie naar de strafrechter wordt verwezen. Het parket mikt enkel op personen en laat de 'deep pockets' buiten schot. Lenssens wil ook de doorverwijzing vragen van Ageas en BNP Paribas Fortis. Alle partijen hebben in de 15 dagen voor de zitting de tijd om bijkomende onderzoeksdaden te vragen. Als dat gebeurt, wordt de zitting van 26 september automatisch verdaagd. De onderzoeksrechter heeft een maand de tijd om aan te geven of hij desgevallend bijkomend onderzoek wenst. Tegen zijn beslissing is beroep mogelijk. (Belga/TV)