Volgens El-Erian van Pimco is het risico op een zogenaamde double dip-scenario groot, maar niet allesoverheersend. Ook de Amerikaanse werkloosheid zal nog geruime tijd zeer hoog blijven.

Hij wees er ook op dat wanneer consumenten en bedrijven hun portemonnee dichthouden, de economische steun van de overheid minder resultaat oplevert.

Amerikaanse economie heeft nieuw stimulusplan nodig (Stiglitz)

Eerder deze week zei Joseph Stiglitz, die in 2001 de Nobelprijs voor Economie 2001, dat de Amerikaanse regering werk moest maken van een nieuw steunplan omdat het door de overheid aangewakkerde herstel voorlopig veel te flauw is.

Zonder een nieuw plan dat gericht is op de lange termijn, zoals investeringen in infrastructuur en in onderwijs zal het economisch herstel 'anemisch' zijn volgens Stiglitz en onvoldoende jobs genereren.

"Als je zulke investeringen doet dan zal de overheidsschuld op lange termijn lager liggen, en zal de groei in de toekomst hoger zijn", zei Stiglitz aan Bloomberg.

Volgens El-Erian van Pimco is het risico op een zogenaamde double dip-scenario groot, maar niet allesoverheersend. Ook de Amerikaanse werkloosheid zal nog geruime tijd zeer hoog blijven. Hij wees er ook op dat wanneer consumenten en bedrijven hun portemonnee dichthouden, de economische steun van de overheid minder resultaat oplevert. Amerikaanse economie heeft nieuw stimulusplan nodig (Stiglitz) Eerder deze week zei Joseph Stiglitz, die in 2001 de Nobelprijs voor Economie 2001, dat de Amerikaanse regering werk moest maken van een nieuw steunplan omdat het door de overheid aangewakkerde herstel voorlopig veel te flauw is. Zonder een nieuw plan dat gericht is op de lange termijn, zoals investeringen in infrastructuur en in onderwijs zal het economisch herstel 'anemisch' zijn volgens Stiglitz en onvoldoende jobs genereren. "Als je zulke investeringen doet dan zal de overheidsschuld op lange termijn lager liggen, en zal de groei in de toekomst hoger zijn", zei Stiglitz aan Bloomberg.