"We zouden met gemak veel meer geld ophalen, als wij onze boodschap zouden vereenvoudigen. Een lijdend kindje bijvoorbeeld, dat brengt heel wat meer op. Marketeers hebben ons daar al op gewezen, maar dat is niet de keuze die wij maken", zegt Vanden Berghe.

De nieuwe campagne voor 2015 gaat over sociale bescherming. Op de affiche zal een bevallende vrouw achter de kassa van een Belgische supermarkt getoond worden. "Het is qua fondsenwerving misschien niet de beste affiche. Maar het is een keuze die we bewust maken." Het verhaal van 11.11.11 is veel complexer geworden, vertelt Bogdan Vanden Berghe. Wij stellen onrechtvaardigheden in de wereld aan de kaak en willen dat mensen daarbij stil staan. "Het is niet per definitie de bedoeling om mensen te laten doneren. "

Bogdan Vanden Berghe gaat in gesprek met Werner Sels, een ondernemer die zijn bedrijf verkocht en nu bossen bouwt in de Sahel met zijn organisatie "Ondernemers zonder Grenzen". Met de bossen wil hij de verwoestijning van de regio tegengaan en zo ook de migratiestroom uit droog Afrika indammen.

Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend op Kanaal Z of nu al hieronder:

"We zouden met gemak veel meer geld ophalen, als wij onze boodschap zouden vereenvoudigen. Een lijdend kindje bijvoorbeeld, dat brengt heel wat meer op. Marketeers hebben ons daar al op gewezen, maar dat is niet de keuze die wij maken", zegt Vanden Berghe.De nieuwe campagne voor 2015 gaat over sociale bescherming. Op de affiche zal een bevallende vrouw achter de kassa van een Belgische supermarkt getoond worden. "Het is qua fondsenwerving misschien niet de beste affiche. Maar het is een keuze die we bewust maken." Het verhaal van 11.11.11 is veel complexer geworden, vertelt Bogdan Vanden Berghe. Wij stellen onrechtvaardigheden in de wereld aan de kaak en willen dat mensen daarbij stil staan. "Het is niet per definitie de bedoeling om mensen te laten doneren. " Bogdan Vanden Berghe gaat in gesprek met Werner Sels, een ondernemer die zijn bedrijf verkocht en nu bossen bouwt in de Sahel met zijn organisatie "Ondernemers zonder Grenzen". Met de bossen wil hij de verwoestijning van de regio tegengaan en zo ook de migratiestroom uit droog Afrika indammen. Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend op Kanaal Z of nu al hieronder: