Met de prijsverhoging die zaterdag 7 april wordt doorgevoerd, betaalt wie aan de pomp tankt opnieuw een recordbedrag. Een liter super 95 kost vanaf zaterdag maximaal 1,8040 euro per liter. Voor super 98 klimt de maximumprijs tot 1,8240 euro per liter.

Omgerekend stemt de prijsverhoging voor beide types benzine overeen met 1,5 eurocent. De FOD wijt de prijsverhoging ook dit keer aan de steeds duurdere olieproducten op de internationale markten.

De benzineprijs in ons land bestaat volgens de berekeningen van de Belgische Petroleumfederatie voor 51 procent uit btw en accijnzen.

Bij onze noorderburen gaan tanken biedt geen oplossing. Integendeel, Nederlanders komen in België tanken. In Nederland bedraagt de gemiddelde landelijke adviesprijs (GLA) voor super 95 1,884 euro per liter. Dat is 5 procent meer dan in ons land. In Frankrijk betaal je vandaag gemiddeld 1,790 euro voor een liter super 95, in Duitsland 1,710 euro. (BO)

Met de prijsverhoging die zaterdag 7 april wordt doorgevoerd, betaalt wie aan de pomp tankt opnieuw een recordbedrag. Een liter super 95 kost vanaf zaterdag maximaal 1,8040 euro per liter. Voor super 98 klimt de maximumprijs tot 1,8240 euro per liter.Omgerekend stemt de prijsverhoging voor beide types benzine overeen met 1,5 eurocent. De FOD wijt de prijsverhoging ook dit keer aan de steeds duurdere olieproducten op de internationale markten. De benzineprijs in ons land bestaat volgens de berekeningen van de Belgische Petroleumfederatie voor 51 procent uit btw en accijnzen.Bij onze noorderburen gaan tanken biedt geen oplossing. Integendeel, Nederlanders komen in België tanken. In Nederland bedraagt de gemiddelde landelijke adviesprijs (GLA) voor super 95 1,884 euro per liter. Dat is 5 procent meer dan in ons land. In Frankrijk betaal je vandaag gemiddeld 1,790 euro voor een liter super 95, in Duitsland 1,710 euro. (BO)