Economen hadden al verwacht dat de Fed deze maand zou stoppen met het steunbeleid. Eerder dit jaar werd begonnen met het afbouwen van het stimuleringsprogramma, waarbij de Fed elke maand voor 85 miljard dollar (bijna 67 miljard euro) aan obligaties opkocht. Dit programma werd vervolgens in stappen steeds verder verkleind. Het laatste deel van het opkoopprogramma van 15 miljard dollar komt nu ten einde. Bedoeling van het plan was om de Amerikaanse economie weer op de rails te krijgen.

Verder bleef het belangrijkste rentetarief in de Verenigde Staten, zoals verwacht, onveranderd op 0 tot 0,25 procent. De Fed herhaalde opnieuw dat de rente nog geruime tijd na het beëindigen van het steunbeleid laag zal blijven. (Belga/JH)

Economen hadden al verwacht dat de Fed deze maand zou stoppen met het steunbeleid. Eerder dit jaar werd begonnen met het afbouwen van het stimuleringsprogramma, waarbij de Fed elke maand voor 85 miljard dollar (bijna 67 miljard euro) aan obligaties opkocht. Dit programma werd vervolgens in stappen steeds verder verkleind. Het laatste deel van het opkoopprogramma van 15 miljard dollar komt nu ten einde. Bedoeling van het plan was om de Amerikaanse economie weer op de rails te krijgen.Verder bleef het belangrijkste rentetarief in de Verenigde Staten, zoals verwacht, onveranderd op 0 tot 0,25 procent. De Fed herhaalde opnieuw dat de rente nog geruime tijd na het beëindigen van het steunbeleid laag zal blijven. (Belga/JH)