De handel in het aandeel ABInBev werd donderdagmorgen tijdelijk opgeschort in afwachting van een aankondiging.

Volgens het persagentschap Bloomberg moet AB InBev van de regulatoren om te beginnen zo snel mogelijk afstand doen van het belang dat SABMiller heeft in het Zuid-Afrikaanse drankenbedrijf Distell.

De voorbije dagen rees er in bepaalde media nog twijfel over de aangekondigde megadeal - aanvankelijk ter waarde van 108 miljard dollar - als gevolg van de brexit, en de daaraan gekoppelde koersval van het Britse pond. Er werd met name gespeculeerd dat de deal misschien zou moeten worden heronderhandeld.

Trends-redacteur Wolfgang Riepl noemde het enkele dagen geleden nog 'merkwaardig dat AB InBev in de overnamedocumenten voor SABMiller niet heeft gewaarschuwd voor de eventuele gevolgen van een brexit'. De brouwer benadrukte wel herhaaldelijk het risico dat is verbonden aan wisselkoersschommelingen.

AB InBev meldt donderdag in een persbericht dat het 'goed op weg is' om de transactie in de tweede jaarhelft af te ronden.

De Belgisch-Braziliaanse brouwer heeft intussen in zestien jurisdicties goedkeuring gekregen voor de overname van SABMiller. (Belga/BO)

De handel in het aandeel ABInBev werd donderdagmorgen tijdelijk opgeschort in afwachting van een aankondiging. Volgens het persagentschap Bloomberg moet AB InBev van de regulatoren om te beginnen zo snel mogelijk afstand doen van het belang dat SABMiller heeft in het Zuid-Afrikaanse drankenbedrijf Distell.De voorbije dagen rees er in bepaalde media nog twijfel over de aangekondigde megadeal - aanvankelijk ter waarde van 108 miljard dollar - als gevolg van de brexit, en de daaraan gekoppelde koersval van het Britse pond. Er werd met name gespeculeerd dat de deal misschien zou moeten worden heronderhandeld. Trends-redacteur Wolfgang Riepl noemde het enkele dagen geleden nog 'merkwaardig dat AB InBev in de overnamedocumenten voor SABMiller niet heeft gewaarschuwd voor de eventuele gevolgen van een brexit'. De brouwer benadrukte wel herhaaldelijk het risico dat is verbonden aan wisselkoersschommelingen. AB InBev meldt donderdag in een persbericht dat het 'goed op weg is' om de transactie in de tweede jaarhelft af te ronden. De Belgisch-Braziliaanse brouwer heeft intussen in zestien jurisdicties goedkeuring gekregen voor de overname van SABMiller. (Belga/BO)