Luc Van den Bossche verankert positie in bouw met mandaat in Gindac

© Belga
Hans Brockmans
Hans Brockmans redacteur bij Trends

Gewezen sp.a-coryfee Luc Van den Bossche is sinds eind vorig jaar bestuurder bij Gindac, de holding waarmee de Gentse familie Maes participeert in Algemene Bouw Maes. Dat stond verleden week in het Belgisch Staatsblad. Ook gewezen topadvocaat Louis Verbeke en Jan De Nys (Retail Estates) werden bestuurder.

Sinds 2008 controleert de Kempense bouwgroep Van Roey 60 procent van de aandelen van Algemene Bouw Maes. De familie Maes heeft de rest in handen. Het vastgoed bleef na de verkoop van de aandelen in handen van de familie onder de koepel Orelio, geleid door Sophie Maes. Van den Bossche was al langer bestuurslid van deze vastgoedgroep en ook van Paestum, dat tot Group Maes behoort.

De gewezen minister is bekend in vastgoedkringen. Hij is sinds 2011 bestuurder bij Land Invest Group, de Antwerpse ontwikkelaar die ook actief is via de sectorgenoot Immpact. Vroeger was Van den Bossche ook bestuurder bij vastgoedbedrijven rond Zilver Avenue van Jan Van Wallendael (broer van de gewezen sp.a-schepen van Antwerpen), dat in problemen kwam. De gewezen politicus was ook bestuurder van de in problemen geraakte bouwgroep Merckx Holding van de Antwerpse vastgoedlobbyist Erik Van der Paal, vandaag actief voor Land Invest Group.

Land Invest Group heeft dan weer vastgoed ontwikkeld en op de markt gebracht via klanten van Optima Groep. Ook in deze Gentse familiale vermogensplanner, sterk actief met vastgoed, is Van den Bossche bestuurder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content