Met die mededeling maakt de Zweedse meubelgigant komaf met de speculaties over de aanvang van de werken, aangezien er door meerdere juridische procedures tegen de vergunning werd gevreesd voor aanzienlijke vertragingen. Over een jaar moet Ikea Hasselt de deuren openen.

Toen het stadsbestuur van Hasselt vorig jaar de bouwvergunning voor Ikea afleverde en de Vlaamse regering met een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) het licht op groen zette, leek niets de planning van het meubelwarenhuis in de weg te staan om in oktober 2014 met de werken te starten.

Dat was echter buiten twee vastgoedmaatschappijen gerekend, die omdat zij op andere locaties in Hasselt al jaren tevergeefs op een vergunning wachten, zowel tegen de vergunning van de stad als tegen het RUP in beroep gingen.

Het provinciebestuur, dat het eerste beroep moest behandelen, oordeelde echter midden december dat de bezwaarschriften onontvankelijk waren, waardoor Ikea in principe toch van start kon gaan.

Met de aankondiging van de aanvang van de werken op 19 januari geeft Ikea aan dat het niet zal wachten op het tweede beroep, dat over enkele maanden door de Raad van State moet worden behandeld, noch op de uitkomst van een eventueel hoger beroep bij de Raad van Vergunningsbetwistingen.

De grond- en wegeniswerken zijn intussen al aanbesteed. Ikea laat ook nog weten dat binnen enkele weken wordt gestart met de aanwerving van 350 medewerkers voor de nieuwe winkel in Hasselt. (Belga/BO)

Met die mededeling maakt de Zweedse meubelgigant komaf met de speculaties over de aanvang van de werken, aangezien er door meerdere juridische procedures tegen de vergunning werd gevreesd voor aanzienlijke vertragingen. Over een jaar moet Ikea Hasselt de deuren openen.Toen het stadsbestuur van Hasselt vorig jaar de bouwvergunning voor Ikea afleverde en de Vlaamse regering met een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) het licht op groen zette, leek niets de planning van het meubelwarenhuis in de weg te staan om in oktober 2014 met de werken te starten. Dat was echter buiten twee vastgoedmaatschappijen gerekend, die omdat zij op andere locaties in Hasselt al jaren tevergeefs op een vergunning wachten, zowel tegen de vergunning van de stad als tegen het RUP in beroep gingen. Het provinciebestuur, dat het eerste beroep moest behandelen, oordeelde echter midden december dat de bezwaarschriften onontvankelijk waren, waardoor Ikea in principe toch van start kon gaan. Met de aankondiging van de aanvang van de werken op 19 januari geeft Ikea aan dat het niet zal wachten op het tweede beroep, dat over enkele maanden door de Raad van State moet worden behandeld, noch op de uitkomst van een eventueel hoger beroep bij de Raad van Vergunningsbetwistingen. De grond- en wegeniswerken zijn intussen al aanbesteed. Ikea laat ook nog weten dat binnen enkele weken wordt gestart met de aanwerving van 350 medewerkers voor de nieuwe winkel in Hasselt. (Belga/BO)