Op de dag dat de kilometerheffing in ons land van start ging, nam H.Essers het West-Vlaamse transportbedrijf Verstraete over. Transport Verstraete is een familiaal geleid transportbedrijf dat opereert vanuit Moorslede. Financiële details over de deal werden niet bekendgemaakt.

Stabiel familiebedrijf

Verstraete is actief in het vervoer van bouwmaterialen en het transport van machines en installaties. Het verzorgt ook de opslag van wisselstukken voor machines. Het familiebedrijf telt 65 werknemers en heeft een vloot van 56 trekkers en 76 opleggers.

Het transportbedrijf realiseerde de laatste jaren een stabiele omzet van rond 7 miljoen euro. In 2014 werd een winst geboekt van 165.000 euro. Volgens H.Essers heeft Verstraete een stabiel klantenbestand van een driehonderdtal klanten.

De transportgroep H.Essers neemt het personeel en de vloot van Verstraete integraal over. Ook de familie Verstraete blijft na de overname actief in het bedrijf. Verstraete komt zo in een internationale familiale groep terecht met 4400 werknemers en activiteiten in twaalf landen. H.Essers boekte in 2015 een omzet van 484 miljoen euro. De vloot van de groep telt 1300 trekkers en 2700 aanhangwagens.

Geografische match

Voor H.Essers zijn de nicheactiviteiten van Verstraete Transport bekend terrein. De Limburgse groep is via haar zustervennootschap Geertrans-Hellings al actief op de markt van de utilitylogistiek (nutsvoorzieningen, infrastructuur, bouw- en eventlogistiek). "Dankzij deze overname kunnen we dat strategische segment verder ontwikkelen", luidt het bij H.Essers.

Daarnaast is er ook een geografische match. Transport Verstraete doet voornamelijk regionaal vervoer in de westelijke provincies en de Noord-Franse markt, terwijl H.Essers vooral actief is in de oostelijke provincies van België, Nederland en Luxemburg.

Op de dag dat de kilometerheffing in ons land van start ging, nam H.Essers het West-Vlaamse transportbedrijf Verstraete over. Transport Verstraete is een familiaal geleid transportbedrijf dat opereert vanuit Moorslede. Financiële details over de deal werden niet bekendgemaakt.Verstraete is actief in het vervoer van bouwmaterialen en het transport van machines en installaties. Het verzorgt ook de opslag van wisselstukken voor machines. Het familiebedrijf telt 65 werknemers en heeft een vloot van 56 trekkers en 76 opleggers.Het transportbedrijf realiseerde de laatste jaren een stabiele omzet van rond 7 miljoen euro. In 2014 werd een winst geboekt van 165.000 euro. Volgens H.Essers heeft Verstraete een stabiel klantenbestand van een driehonderdtal klanten.De transportgroep H.Essers neemt het personeel en de vloot van Verstraete integraal over. Ook de familie Verstraete blijft na de overname actief in het bedrijf. Verstraete komt zo in een internationale familiale groep terecht met 4400 werknemers en activiteiten in twaalf landen. H.Essers boekte in 2015 een omzet van 484 miljoen euro. De vloot van de groep telt 1300 trekkers en 2700 aanhangwagens.Voor H.Essers zijn de nicheactiviteiten van Verstraete Transport bekend terrein. De Limburgse groep is via haar zustervennootschap Geertrans-Hellings al actief op de markt van de utilitylogistiek (nutsvoorzieningen, infrastructuur, bouw- en eventlogistiek). "Dankzij deze overname kunnen we dat strategische segment verder ontwikkelen", luidt het bij H.Essers.Daarnaast is er ook een geografische match. Transport Verstraete doet voornamelijk regionaal vervoer in de westelijke provincies en de Noord-Franse markt, terwijl H.Essers vooral actief is in de oostelijke provincies van België, Nederland en Luxemburg.