Volgens de Britse openbare omroep betaalt AB InBev de leveranciers stelselmatig vier maand na levering van goederen en diensten. De Britse staatssecretaris voor economie Matt Hancock noemde de praktijken al onaanvaardbaar. Eén firma liet al weten zich niet meer te kunnen veroorloven om met de brouwer zaken te doen.

AB InBev zegt dat de betalingstermijnen in onderling overleg met de leveranciers zijn overeengekomen.

Brewpack, een Britse leverancier van lopende band-systemen, vertelt aan de BBC dat AB InBev betalingstermijnen vraagt van 120 dagen na het einde van de maand waarin de factuur is uitgestuurd.

Geen enkel ander bedrijf wacht zo lang met betalen, aldus Brewpack. Het bedrijf zegt niet langer bestellingen te kunnen aannemen van AB InBev, omdat het personeel moet worden betaald en BTW is verplicht op inkomsten die het nog niet heeft ontvangen. Bovendien willen de banken geen overbruggingskredieten toestaan.

KMO-organisatie FSB (Federation of Small Business), de Britse tegenhanger van Unizo, wil dat de regering stappen neemt om kleinere bedrijven te beschermen. (Belga/NS)

Volgens de Britse openbare omroep betaalt AB InBev de leveranciers stelselmatig vier maand na levering van goederen en diensten. De Britse staatssecretaris voor economie Matt Hancock noemde de praktijken al onaanvaardbaar. Eén firma liet al weten zich niet meer te kunnen veroorloven om met de brouwer zaken te doen.AB InBev zegt dat de betalingstermijnen in onderling overleg met de leveranciers zijn overeengekomen.Brewpack, een Britse leverancier van lopende band-systemen, vertelt aan de BBC dat AB InBev betalingstermijnen vraagt van 120 dagen na het einde van de maand waarin de factuur is uitgestuurd.Geen enkel ander bedrijf wacht zo lang met betalen, aldus Brewpack. Het bedrijf zegt niet langer bestellingen te kunnen aannemen van AB InBev, omdat het personeel moet worden betaald en BTW is verplicht op inkomsten die het nog niet heeft ontvangen. Bovendien willen de banken geen overbruggingskredieten toestaan. KMO-organisatie FSB (Federation of Small Business), de Britse tegenhanger van Unizo, wil dat de regering stappen neemt om kleinere bedrijven te beschermen. (Belga/NS)