De consolidatiebeweging in de noodlijdende transportsector schakelt een versnelling hoger. Stijn en Peter Gheeraert, de zaakvoerders van Gheeraert Transport, laten weten dat ze hun Brugse sectorgenoot Transport De Sauter begin deze maand hebben overgenomen. Financiële details over de deal werden niet vrijgegeven.

Gezond groeibedrijf in moeilijke sector

Gheeraert Transport, met hoofdzetel in Loppem en magazijnen in Brugge en Zwijnaarde, boekte met 140 medewerkers in 2015 een omzet van 16 miljoen euro. Het familiale transportbedrijf is een van de weinige gezonde groeiers in de sector. In 2013 en 2014 werd Transport Gheeraert dan ook uitgeroepen tot Trends Gazelle in West-Vlaanderen.

Het familiebedrijf beschikt over 23.000 vierkante meter magazijnoppervlakte, een vloot van 85 voertuigen en 120 trailers. Gheeraert Transport is onder meer actief in tankcontainertransport, uitzonderlijk vervoer, deelvrachten, pallet- en collidistributie.

De overname van Transport De Sauter ziet Peter Gheeraert als een kans om de groeistrategie te versnellen. "Het bedrijfsterrein van Transport De Sauter van 3,8 hectare met 6000 vierkante meter magazijnruimte situeert zich net naast ons magazijn in de Pathoekeweg te Brugge." Dat moet schaalvoordelen bieden voor de groep.

Havengebonden logistieke activiteiten

Ook overnameprooi De Sauter is een familiaal bedrijf. De Brugse transportfirma werd opgericht in 1932 en is in handen van de vierde generatie. De Sauter is actief in opleggertransport, containervoervoer en heeft op- en overslagactiviteiten. Het bedrijf telt 25 medewerkers en beschikt over een vloot van 20 voertuigen en 40 trailers. In 2015 boekte De Sauter een omzet van 2,5 miljoen euro.

Volgens de zaakvoerders van Gheeraert Transport worden de activiteiten van De Sauter voortgezet onder de huidige bedrijfsnaam Transport De Sauter nv. "De 25 medewerkers en de vloot worden integraal overgenomen", luidt het.

Sybil De Sauter, gedelegeerd bestuurder van Transport De Sauter, is overtuigd van de deal. "Gheeraert Transport is de beste partner om ons te ondersteunen en de werking van ons bedrijf in de toekomst te blijven garanderen", stelt ze.

De consolidatiebeweging in de noodlijdende transportsector schakelt een versnelling hoger. Stijn en Peter Gheeraert, de zaakvoerders van Gheeraert Transport, laten weten dat ze hun Brugse sectorgenoot Transport De Sauter begin deze maand hebben overgenomen. Financiële details over de deal werden niet vrijgegeven. Gheeraert Transport, met hoofdzetel in Loppem en magazijnen in Brugge en Zwijnaarde, boekte met 140 medewerkers in 2015 een omzet van 16 miljoen euro. Het familiale transportbedrijf is een van de weinige gezonde groeiers in de sector. In 2013 en 2014 werd Transport Gheeraert dan ook uitgeroepen tot Trends Gazelle in West-Vlaanderen. Het familiebedrijf beschikt over 23.000 vierkante meter magazijnoppervlakte, een vloot van 85 voertuigen en 120 trailers. Gheeraert Transport is onder meer actief in tankcontainertransport, uitzonderlijk vervoer, deelvrachten, pallet- en collidistributie. De overname van Transport De Sauter ziet Peter Gheeraert als een kans om de groeistrategie te versnellen. "Het bedrijfsterrein van Transport De Sauter van 3,8 hectare met 6000 vierkante meter magazijnruimte situeert zich net naast ons magazijn in de Pathoekeweg te Brugge." Dat moet schaalvoordelen bieden voor de groep. Ook overnameprooi De Sauter is een familiaal bedrijf. De Brugse transportfirma werd opgericht in 1932 en is in handen van de vierde generatie. De Sauter is actief in opleggertransport, containervoervoer en heeft op- en overslagactiviteiten. Het bedrijf telt 25 medewerkers en beschikt over een vloot van 20 voertuigen en 40 trailers. In 2015 boekte De Sauter een omzet van 2,5 miljoen euro. Volgens de zaakvoerders van Gheeraert Transport worden de activiteiten van De Sauter voortgezet onder de huidige bedrijfsnaam Transport De Sauter nv. "De 25 medewerkers en de vloot worden integraal overgenomen", luidt het. Sybil De Sauter, gedelegeerd bestuurder van Transport De Sauter, is overtuigd van de deal. "Gheeraert Transport is de beste partner om ons te ondersteunen en de werking van ons bedrijf in de toekomst te blijven garanderen", stelt ze.