De ceo van Delhaize, Frans Muller, en de ceo van Ahold, Dick De Boer, hebben zaterdag de fusieovereenkomst ondertekend. Om middernacht (zondag om 00.01 uur) wordt de fusie van kracht.

De Belgische en Nederlandse supermarktbedrijven namen vrijdag de laatste horde voor hun huwelijk, door de goedkeuring van de Amerikaanse toezichhouder FTC. De megafusie tussen Albert Heijn-eigenaar Ahold en Delhaize werd eind juni vorig jaar aangekondigd. Door de samensmelting ontstaat een bedrijf met ruim 6.500 winkels in Europa en de Verenigde Staten, waar circa 375.000 medewerkers meer dan 50 miljoen klanten bedienen.

Vanaf maandag zal het aandeel Ahold Delhaize (onder de ticker AD) verhandeld worden op de beurs van Amsterdam en die van Brussel. (Belga/NSK)

De ceo van Delhaize, Frans Muller, en de ceo van Ahold, Dick De Boer, hebben zaterdag de fusieovereenkomst ondertekend. Om middernacht (zondag om 00.01 uur) wordt de fusie van kracht.De Belgische en Nederlandse supermarktbedrijven namen vrijdag de laatste horde voor hun huwelijk, door de goedkeuring van de Amerikaanse toezichhouder FTC. De megafusie tussen Albert Heijn-eigenaar Ahold en Delhaize werd eind juni vorig jaar aangekondigd. Door de samensmelting ontstaat een bedrijf met ruim 6.500 winkels in Europa en de Verenigde Staten, waar circa 375.000 medewerkers meer dan 50 miljoen klanten bedienen.Vanaf maandag zal het aandeel Ahold Delhaize (onder de ticker AD) verhandeld worden op de beurs van Amsterdam en die van Brussel. (Belga/NSK)