In 2014 kocht Christophe Desimpel in het Spaans Marbella voor 10 miljoen euro een domein van 15.000 vierkante meter, met inbegrip van een ruwbouw. De site werd nu helemaal ingericht als vakantieverblijf en als health resort. Desimpel wil bewust het woord 'wellnesshotel' niet gebruiken om zich te profileren in een nichesector. Gasten kunnen er de gastvrijheid combineren met echte zorg of geneeskundige behandelingen voor kleine of grotere orthopedische kwaaltjes.

"Het is duidelijk dat er een doelgroep bestaat die zit te wachten op dergelijk aanbod", zegt Desimpel, verwijzend naar de duizenden Belgen die in Spanje wonen. "Daarbij mikken we niet alleen op senioren, maar ook op bijvoorbeeld top- of amateursporters die aan revalidatie toe zijn. In La Quinta Health Resort staat een gediplomeerd expertteam ter beschikking. Als het sociale Europa dan toch bestaat, dan is dit ook het goede nieuws: de mutualiteiten in België en Spanje zijn integraal op elkaar afgestemd."

De miljoeneninvestering in Marbella, aan de Zuid-Spaanse Costa del Sol, is het werk van Desimpels nieuwste bedrijfsactiviteit: zorg. Met Aldea wil hij in eigen land, en dus nu ook in het buitenland, een innovatieve en niet langer zo confronterende invulling geven aan zorg en verzorging, of aan woonzorgcentra en assistentiewoningen. Christophe Desimpel werkt in Aldea samen met zijn vennoot Frederick Pouders.

In 2014 kocht Christophe Desimpel in het Spaans Marbella voor 10 miljoen euro een domein van 15.000 vierkante meter, met inbegrip van een ruwbouw. De site werd nu helemaal ingericht als vakantieverblijf en als health resort. Desimpel wil bewust het woord 'wellnesshotel' niet gebruiken om zich te profileren in een nichesector. Gasten kunnen er de gastvrijheid combineren met echte zorg of geneeskundige behandelingen voor kleine of grotere orthopedische kwaaltjes. "Het is duidelijk dat er een doelgroep bestaat die zit te wachten op dergelijk aanbod", zegt Desimpel, verwijzend naar de duizenden Belgen die in Spanje wonen. "Daarbij mikken we niet alleen op senioren, maar ook op bijvoorbeeld top- of amateursporters die aan revalidatie toe zijn. In La Quinta Health Resort staat een gediplomeerd expertteam ter beschikking. Als het sociale Europa dan toch bestaat, dan is dit ook het goede nieuws: de mutualiteiten in België en Spanje zijn integraal op elkaar afgestemd."De miljoeneninvestering in Marbella, aan de Zuid-Spaanse Costa del Sol, is het werk van Desimpels nieuwste bedrijfsactiviteit: zorg. Met Aldea wil hij in eigen land, en dus nu ook in het buitenland, een innovatieve en niet langer zo confronterende invulling geven aan zorg en verzorging, of aan woonzorgcentra en assistentiewoningen. Christophe Desimpel werkt in Aldea samen met zijn vennoot Frederick Pouders.