De omzet in de twaalf maanden tot eind augustus steeg tot 28,7 miljard euro. De snelste groei werd opgetekend in China.

Volgens topman Peter Agnefjäll blijft Noord-Amerika het goed doen. In Europa is er, ondanks de nog steeds moeilijke economische situatie, nog steeds groei.

Ikea wil tegen 2020 de omzet verdubbelen. De Zweedse meubelreus mikt daarvoor op meer winkels, meer online-verkoop en een snellere introductie van nieuwe collecties.

Ikea kreeg het voorbije jaar in de intussen 315 meubelwarenhuizen wereldwijd 716 miljoen bezoekers over de vloer. Het jaar daarvoor waren dat er 684 miljoen. Anderhalf miljard mensen gingen een kijkje nemen op de Ikea-website. (Belga/BO)

De omzet in de twaalf maanden tot eind augustus steeg tot 28,7 miljard euro. De snelste groei werd opgetekend in China. Volgens topman Peter Agnefjäll blijft Noord-Amerika het goed doen. In Europa is er, ondanks de nog steeds moeilijke economische situatie, nog steeds groei. Ikea wil tegen 2020 de omzet verdubbelen. De Zweedse meubelreus mikt daarvoor op meer winkels, meer online-verkoop en een snellere introductie van nieuwe collecties. Ikea kreeg het voorbije jaar in de intussen 315 meubelwarenhuizen wereldwijd 716 miljoen bezoekers over de vloer. Het jaar daarvoor waren dat er 684 miljoen. Anderhalf miljard mensen gingen een kijkje nemen op de Ikea-website. (Belga/BO)