Vanuit het nieuwe distributiecentrum zullen alle Aldi-winkels in de provincie Antwerpen beleverd worden. Er komt een administratieve hoofdzetel en een distributiecentrum van 42.000 vierkante meter. De nieuwe site zal de helft groter zijn dan de huidige in Rijkevorsel. Die laatste zal gesloten worden als de vestiging in Turnhout operationeel is, wat gepland is voor eind 2017.

Al het personeel van de vestiging in Rijkevorsel verhuist mee naar de nieuwe site, staat in het persbericht. Bovendien wordt in de nieuwe vestiging in Turnhout bijkomende tewerkstelling gecreëerd. Hoeveel mensen er verhuizen en hoeveel banen er extra komen, staat niet in de mededeling.

Aldi was niet bereikbaar voor meer duiding maar volgens de Turnhoutse burgemeester Eric Vos zorgt de investering voor 250 jobs in Turnhout. De reden voor de verhuizing is volgens Aldi de nood aan extra ruimte door de groeiende omzet.

"Vooral het investeringsprogramma voor de vernieuwing en uitbreiding van de Aldi-winkels is een groot succes. Zo werden onlangs in de provincie Antwerpen de Aldi's van Turnhout, Nijlen, Stabroek, Merksem, Antwerpen Sint-Jansplein, Kapellen, Sint-Job-in-'t-Goor en Lier volledig gerenoveerd", luidt het.

Op hetzelfde industrieterrein in Turnhout kondigt overigens ook het bedrijf Van Rooijen Logistiek een uitbreiding aan van zijn distributiecentrum voor de farmaceutische nijverheid, zo meldt de stad. Van Rooijen verankert de bestaande 197 jobs en kondigt gefaseerd een eigen groei aan met 80 jobs, meldt de burgemeester. Hij spreekt van 'een belangrijke dag voor Turnhout'. (Belga/BO)

Vanuit het nieuwe distributiecentrum zullen alle Aldi-winkels in de provincie Antwerpen beleverd worden. Er komt een administratieve hoofdzetel en een distributiecentrum van 42.000 vierkante meter. De nieuwe site zal de helft groter zijn dan de huidige in Rijkevorsel. Die laatste zal gesloten worden als de vestiging in Turnhout operationeel is, wat gepland is voor eind 2017.Al het personeel van de vestiging in Rijkevorsel verhuist mee naar de nieuwe site, staat in het persbericht. Bovendien wordt in de nieuwe vestiging in Turnhout bijkomende tewerkstelling gecreëerd. Hoeveel mensen er verhuizen en hoeveel banen er extra komen, staat niet in de mededeling. Aldi was niet bereikbaar voor meer duiding maar volgens de Turnhoutse burgemeester Eric Vos zorgt de investering voor 250 jobs in Turnhout. De reden voor de verhuizing is volgens Aldi de nood aan extra ruimte door de groeiende omzet. "Vooral het investeringsprogramma voor de vernieuwing en uitbreiding van de Aldi-winkels is een groot succes. Zo werden onlangs in de provincie Antwerpen de Aldi's van Turnhout, Nijlen, Stabroek, Merksem, Antwerpen Sint-Jansplein, Kapellen, Sint-Job-in-'t-Goor en Lier volledig gerenoveerd", luidt het. Op hetzelfde industrieterrein in Turnhout kondigt overigens ook het bedrijf Van Rooijen Logistiek een uitbreiding aan van zijn distributiecentrum voor de farmaceutische nijverheid, zo meldt de stad. Van Rooijen verankert de bestaande 197 jobs en kondigt gefaseerd een eigen groei aan met 80 jobs, meldt de burgemeester. Hij spreekt van 'een belangrijke dag voor Turnhout'. (Belga/BO)