Dat blijkt uit een melding op de site van de beurswaakhond FSMA, waarover De Tijd bericht.

Brito lichtte op 20 januari een optie op 128.927 aandelen. Voor dat pakket legde hij een kleine 4,3 miljoen euro op tafel. Maar de CEO deed de aandelen ook meteen weer van de hand. Een verkoop waar hij ruim 13 miljoen euro mee binnenhaalde. Brito verdiende met andere woorden zo'n 8,7 miljoen euro met de transactie.

Een paar dagen voor Brito was al een andere AB InBev-topper langs de kassa gepasseerd. Jo Van Biesbroeck, de laatste Belg in het topmanagement van de bierbrouwer, verkocht een pakket ter waarde van 3 miljoen euro.

AB InBev was een van de bedrijven die in LuxLeaks werd vernoemd. De bierbrouwer had via een Luxemburgse constructie de belastingen tot een minimum beperkt.

(Belga/RR)

Dat blijkt uit een melding op de site van de beurswaakhond FSMA, waarover De Tijd bericht. Brito lichtte op 20 januari een optie op 128.927 aandelen. Voor dat pakket legde hij een kleine 4,3 miljoen euro op tafel. Maar de CEO deed de aandelen ook meteen weer van de hand. Een verkoop waar hij ruim 13 miljoen euro mee binnenhaalde. Brito verdiende met andere woorden zo'n 8,7 miljoen euro met de transactie. Een paar dagen voor Brito was al een andere AB InBev-topper langs de kassa gepasseerd. Jo Van Biesbroeck, de laatste Belg in het topmanagement van de bierbrouwer, verkocht een pakket ter waarde van 3 miljoen euro.AB InBev was een van de bedrijven die in LuxLeaks werd vernoemd. De bierbrouwer had via een Luxemburgse constructie de belastingen tot een minimum beperkt.(Belga/RR)