AB InBev gaat via de belangrijke Amerikaanse dochter Anheuser-Busch de Breckenridge Brewery uit deelstaat Colorado overnemen.

Breckenridge wordt de zevende kleinere zogenaamde craft brewery in de Amerikaanse portefeuille.

Enkele dagen geleden was nog maar de overname van Four Peaks Brewing Company uit Arizona wereldkundig gemaakt.

Ook Breckenridge Brewery is een kleine speler, met zowat 70.000 vaten productie per jaar. Hoeveel Anheuser-Busch neertelt voor de vestigingen in Breckenridge en Littleton wordt niet gecommuniceerd.

Het huidige management behoudt enkele andere activiteiten. Met de zeven kleinere brouwerijen wil Anheuser-Busch, dat vooral bekend is van Budweiser, speciaalbieren in kleinere volumes aanbieden om de bierfans aan boord te halen.

Afgelopen maandag nam AB InBev in Groot-Brittannië de kleine Londense brouwerij Camden Town over. (Belga/BO)

AB InBev gaat via de belangrijke Amerikaanse dochter Anheuser-Busch de Breckenridge Brewery uit deelstaat Colorado overnemen. Breckenridge wordt de zevende kleinere zogenaamde craft brewery in de Amerikaanse portefeuille. Enkele dagen geleden was nog maar de overname van Four Peaks Brewing Company uit Arizona wereldkundig gemaakt. Ook Breckenridge Brewery is een kleine speler, met zowat 70.000 vaten productie per jaar. Hoeveel Anheuser-Busch neertelt voor de vestigingen in Breckenridge en Littleton wordt niet gecommuniceerd. Het huidige management behoudt enkele andere activiteiten. Met de zeven kleinere brouwerijen wil Anheuser-Busch, dat vooral bekend is van Budweiser, speciaalbieren in kleinere volumes aanbieden om de bierfans aan boord te halen. Afgelopen maandag nam AB InBev in Groot-Brittannië de kleine Londense brouwerij Camden Town over. (Belga/BO)