De Coral Furcata legde vrijdag aan aan de nieuwe terminal in de industriehaven van Lubmin. De geleverde lng zal worden aangewend om de drijvende installatie te koelen en om technische tests uit te voeren, zei Stephan Knabe van uitbater Deutsche Regas.

Het zal enkele dagen duren voor de betrokken delen van de terminal zijn afgekoeld tot de benodigde min 163 graden Celsius. Alleen dan kan het lng hervergast en doorgestuurd worden naar het gasnet. "Natuurlijk zullen ook al de eerste hoeveelheden van lng hervergast en doorgestuurd worden als gas naar netbeheerder Gascade, als deel van een test", aldus Knabe. Als alles vlot verloopt en eens de definitieve vergunningen rond zijn, zal het bedrijf kunnen beginnen met de opstart van de commerciële operaties.

De Coral Furcata legde vrijdag aan aan de nieuwe terminal in de industriehaven van Lubmin. De geleverde lng zal worden aangewend om de drijvende installatie te koelen en om technische tests uit te voeren, zei Stephan Knabe van uitbater Deutsche Regas. Het zal enkele dagen duren voor de betrokken delen van de terminal zijn afgekoeld tot de benodigde min 163 graden Celsius. Alleen dan kan het lng hervergast en doorgestuurd worden naar het gasnet. "Natuurlijk zullen ook al de eerste hoeveelheden van lng hervergast en doorgestuurd worden als gas naar netbeheerder Gascade, als deel van een test", aldus Knabe. Als alles vlot verloopt en eens de definitieve vergunningen rond zijn, zal het bedrijf kunnen beginnen met de opstart van de commerciële operaties.