De groei ligt hoger dan verwacht door de analisten, met dank aan Spanje en Frankrijk. In Spanje zorgden de investeringen voor groei, in Frankrijk de private bestedingen. Het gaat ook om de grootste toename in drie kwartalen voor de 19 landen van de euro. In de hele EU was er 0,5 procent groei, opnieuw vergeleken met het voorgaande kwartaal.

In België evolueerde de zaak andersom. De Belgische economie is in het eerste kwartaal van 2019 trager gegroeid dan in de voorgaande kwartalen, bleek maandag uit een eerste raming van de Nationale Bank van België. Het bruto binnenlands product (bbp) steeg met amper 0,2 procent. Het is van het derde kwartaal van 2017 geleden dat de groei in België nog zo laag was. In het laatste kwartaal van vorig jaar ging de economie er nog met 0,4 procent op vooruit.

Eurostat kwam dinsdag nog met ander macro-economisch nieuws op de proppen. Zo klokte de werkloosheidsgraad in de eurozone in maart af op 7,7 procent. In februari was dat 7,8 procent en in maart 2018 8,5 procent. Het gaat om het laagste niveau sinds september 2008. Die lage niveaus zijn er al langer: de werkloosheidsgraad in februari was al de laagste sinds oktober 2008.

De groei ligt hoger dan verwacht door de analisten, met dank aan Spanje en Frankrijk. In Spanje zorgden de investeringen voor groei, in Frankrijk de private bestedingen. Het gaat ook om de grootste toename in drie kwartalen voor de 19 landen van de euro. In de hele EU was er 0,5 procent groei, opnieuw vergeleken met het voorgaande kwartaal.In België evolueerde de zaak andersom. De Belgische economie is in het eerste kwartaal van 2019 trager gegroeid dan in de voorgaande kwartalen, bleek maandag uit een eerste raming van de Nationale Bank van België. Het bruto binnenlands product (bbp) steeg met amper 0,2 procent. Het is van het derde kwartaal van 2017 geleden dat de groei in België nog zo laag was. In het laatste kwartaal van vorig jaar ging de economie er nog met 0,4 procent op vooruit.Eurostat kwam dinsdag nog met ander macro-economisch nieuws op de proppen. Zo klokte de werkloosheidsgraad in de eurozone in maart af op 7,7 procent. In februari was dat 7,8 procent en in maart 2018 8,5 procent. Het gaat om het laagste niveau sinds september 2008. Die lage niveaus zijn er al langer: de werkloosheidsgraad in februari was al de laagste sinds oktober 2008.