Beleggers delen in de vreugde met een gewoon brutodividend van 47 cent - een stijging met 30,6 procent - en een buitengewoon brutodividend van 53 cent.

"Gewoonlijk besteden we 30 tot 35 procent van ons kasstroom aan acquisities. Het voorbije jaar hebben we er bijna geen gedaan. Daarom keren we dat geld nu uit", zegt referentieaandeelhouder en CEO Alain Wirtz over het buitengewone dividend. Zetes had in 2010 meer werkkapitaal nodig door de groei, maar verwacht geen gelijkaardige stijging van die behoefte in 2011, zegt Wirtz.

Winst op alle fronten De resultaten van Zetes zijn goed in de beide activiteiten. In identificatie van goederen surft Zetes op de strengere reglementering voor de traceerbaarheid van voeding en voor de bestrijding van namaak bij medicijnen. Goederenidentificatie leverde 154 miljoen omzet op, een organische groei van 16 procent. De winst voor financieel resultaat en afschrijvingen (ebitda) steeg 17 procent. Vorig jaar waren er belangrijke contracten met onder meer Morrisons en Argos in Groot-Brittannië, Colruyt en Delhaize in België en met Carrefour in België, Frankrijk, Spanje en Griekenland.
In de logistiek won Zetes contracten voor zijn systemen met robuuste terminals bij postbedrijven als TNT in Nederland, An Post in Ierland en CTT in Portugal.

Identiteitskaarten In personenidentificatie begint de investering in langetermijncontracten te renderen. Zetes vernieuwt de Belgische identiteitskaarten in een vijfjarige cyclus en levert ook de kaarten in Portugal en Israël. In Ivoorkust levert Zetes biometrische paspoorten. Daarnaast zijn er kortlopende contracten, meest voor de registratie van kiezers, zoals voor de presidentiële verkiezingen in Congo in november en het voorbije weekend in Benin.
Personenidentificatie levert met 61 miljoen euro maar 28,4 procent van de omzet van Zetes, maar is wel goed voor 69 procent van de bedrijfswinst. Die omzet lag trouwens een verbluffende 72 procent hoger dan in 2009. De ebitda steeg 29 procent.
"We hebben veel belangrijke projecten in de pijplijn en we verwachten ook in 2011 een goed resultaat", verzekert Alain Wirtz.

Private equity klopt vergeefs aan Zijn Zephyr-holding heeft 23,5 procent van de Zetes-aandelen in handen. "Wij hebben nog geen enkel aandeel verkocht. Het klopt dat wij door onze regelmatige kasstroom belangstelling hebben van private-equityspelers, maar daar gaan we niet op in. Wij zijn zeer blij met onze beursnotering", lacht Wirtz.

De acquisitie van het Griekse Netwave en van de Israëlische ImageID activiteiten bracht maar 2,5 miljoen euro omzet bij. Zij knabbelden samen 1 miljoen euro af van de winst. Volgens Wirtz herstelt Griekenland zich door bestellingen van multinationals. Hij blijft geloven in de ImageID-technologie, die het mogelijk maakt tientallen barcodes op een palet in één keer te lezen. "Daar zitten nog mooie dingen aan te komen".

B.L.

Beleggers delen in de vreugde met een gewoon brutodividend van 47 cent - een stijging met 30,6 procent - en een buitengewoon brutodividend van 53 cent. "Gewoonlijk besteden we 30 tot 35 procent van ons kasstroom aan acquisities. Het voorbije jaar hebben we er bijna geen gedaan. Daarom keren we dat geld nu uit", zegt referentieaandeelhouder en CEO Alain Wirtz over het buitengewone dividend. Zetes had in 2010 meer werkkapitaal nodig door de groei, maar verwacht geen gelijkaardige stijging van die behoefte in 2011, zegt Wirtz. Winst op alle fronten De resultaten van Zetes zijn goed in de beide activiteiten. In identificatie van goederen surft Zetes op de strengere reglementering voor de traceerbaarheid van voeding en voor de bestrijding van namaak bij medicijnen. Goederenidentificatie leverde 154 miljoen omzet op, een organische groei van 16 procent. De winst voor financieel resultaat en afschrijvingen (ebitda) steeg 17 procent. Vorig jaar waren er belangrijke contracten met onder meer Morrisons en Argos in Groot-Brittannië, Colruyt en Delhaize in België en met Carrefour in België, Frankrijk, Spanje en Griekenland. In de logistiek won Zetes contracten voor zijn systemen met robuuste terminals bij postbedrijven als TNT in Nederland, An Post in Ierland en CTT in Portugal. Identiteitskaarten In personenidentificatie begint de investering in langetermijncontracten te renderen. Zetes vernieuwt de Belgische identiteitskaarten in een vijfjarige cyclus en levert ook de kaarten in Portugal en Israël. In Ivoorkust levert Zetes biometrische paspoorten. Daarnaast zijn er kortlopende contracten, meest voor de registratie van kiezers, zoals voor de presidentiële verkiezingen in Congo in november en het voorbije weekend in Benin. Personenidentificatie levert met 61 miljoen euro maar 28,4 procent van de omzet van Zetes, maar is wel goed voor 69 procent van de bedrijfswinst. Die omzet lag trouwens een verbluffende 72 procent hoger dan in 2009. De ebitda steeg 29 procent. "We hebben veel belangrijke projecten in de pijplijn en we verwachten ook in 2011 een goed resultaat", verzekert Alain Wirtz. Private equity klopt vergeefs aan Zijn Zephyr-holding heeft 23,5 procent van de Zetes-aandelen in handen. "Wij hebben nog geen enkel aandeel verkocht. Het klopt dat wij door onze regelmatige kasstroom belangstelling hebben van private-equityspelers, maar daar gaan we niet op in. Wij zijn zeer blij met onze beursnotering", lacht Wirtz. De acquisitie van het Griekse Netwave en van de Israëlische ImageID activiteiten bracht maar 2,5 miljoen euro omzet bij. Zij knabbelden samen 1 miljoen euro af van de winst. Volgens Wirtz herstelt Griekenland zich door bestellingen van multinationals. Hij blijft geloven in de ImageID-technologie, die het mogelijk maakt tientallen barcodes op een palet in één keer te lezen. "Daar zitten nog mooie dingen aan te komen". B.L.