Ook de lonen die ze in de VS uitbetalen bij hun Amerikaanse dochter liggen 20 procent hoger dan in België.

"In de VS werken jonge mensen voor het loon van dat moment, voor hun buffer als ze zonder werk vallen en de studielening die ze nog moeten terugbetalen. Hier hebben we een totaal ander maatschappijmodel, " zegt Tim Pashuysen.

In totaal werken er 65 vaste medewerkers bij Stylelabs, van wie de meesten in Groot-Bijgaarden. Het marketingtechnologiebedrijf timmert al 15 jaar aan de weg en wil gestaag groeien met eigen middelen.

Ook een duurzaam personeelsbeleid past in die filosofie, maar de juiste mensen vinden is geen evidentie. Ook in de VS is die zoektocht lastig. Overigens zijn de drempels er voor ondernemers even groot als hier, luidt het.

"De praktische kant van ondernemen is heel vergelijkbaar met die in België. Er zijn evenveel administratieve regeltjes, wij betalen er als kmo ook een paar procenten meer belasting. Dus de VS zijn geenszins een fiscaal paradijs. Voordelig is natuurlijk wel het feit dat de VS van west naar oost een homogene markt zijn. Het verkopen op zich verloopt er veel vlotter dan in Europa," aldus Pashuysen.

Z-Talk Goossens met Tim Pashuysen en mede-oprichter Tom De Ridder vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z of nu al hieronder:

Ook de lonen die ze in de VS uitbetalen bij hun Amerikaanse dochter liggen 20 procent hoger dan in België. "In de VS werken jonge mensen voor het loon van dat moment, voor hun buffer als ze zonder werk vallen en de studielening die ze nog moeten terugbetalen. Hier hebben we een totaal ander maatschappijmodel, " zegt Tim Pashuysen.In totaal werken er 65 vaste medewerkers bij Stylelabs, van wie de meesten in Groot-Bijgaarden. Het marketingtechnologiebedrijf timmert al 15 jaar aan de weg en wil gestaag groeien met eigen middelen. Ook een duurzaam personeelsbeleid past in die filosofie, maar de juiste mensen vinden is geen evidentie. Ook in de VS is die zoektocht lastig. Overigens zijn de drempels er voor ondernemers even groot als hier, luidt het."De praktische kant van ondernemen is heel vergelijkbaar met die in België. Er zijn evenveel administratieve regeltjes, wij betalen er als kmo ook een paar procenten meer belasting. Dus de VS zijn geenszins een fiscaal paradijs. Voordelig is natuurlijk wel het feit dat de VS van west naar oost een homogene markt zijn. Het verkopen op zich verloopt er veel vlotter dan in Europa," aldus Pashuysen.