WeepeeTV heeft zijn abonnees officieel laten weten dat het ermee kapt. WeePee New Media Ventures startte een jaar geleden als eerste niet-operator met tv-uitzendingen via het internet. Voor een abonnement van 10 tot 12 euro per maand bood de dienst 10 kanalen uit een keuzepakket van nu 26. Kijken kon op pc, tablet, smartphone of op een tv met settopbox.

In het algemeen was de kwaliteit behoorlijk, maar de piepkleine starter had geen budget om zijn goedkope dienst te promoten. Met de komst van concurrerende aanbiedingen zoals TV Overal, Yelo TV of Stievie, houden de Oostendenaren het nu voor bekeken. "De uitzendingsrechten waren te zwaar om dragen", meldt WeepeeTV. De distributeur kon wel de BBC optekenen, maar is er nooit in geslaagd om de Waalse zenders aan boord te krijgen.

Van bij het begin had Weepee New Media Ventures gesteld dat de uitzendingen vooral een uitstalraam waren voor hun achterliggende over-the-top diensten, die ze leveren aan operatoren. Daar blijven ze mee doorgaan, meldt het bedrijf.

Weepee New Media Ventures had een kapitaal van 1,2 miljoen euro. Begin 2013 was er nog sprake van een verdere kapitaalverhoging, maar die is bij ons weten tot nog toe niet doorgegaan.

In oktober is Andrew Turner als CEO van WeePee NMV vervangen door Remy Knecht, een consultant die tien jaar voor Telenet werkte en daarna onder meer voor Scarlet, Mobistar en Numericable.

Het management was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Abonnees die nog een stuk abonnement hebben lopen, kunnen het resterende bedrag terugvragen, zegt de tv-distributeur.

WeepeeTV heeft zijn abonnees officieel laten weten dat het ermee kapt. WeePee New Media Ventures startte een jaar geleden als eerste niet-operator met tv-uitzendingen via het internet. Voor een abonnement van 10 tot 12 euro per maand bood de dienst 10 kanalen uit een keuzepakket van nu 26. Kijken kon op pc, tablet, smartphone of op een tv met settopbox. In het algemeen was de kwaliteit behoorlijk, maar de piepkleine starter had geen budget om zijn goedkope dienst te promoten. Met de komst van concurrerende aanbiedingen zoals TV Overal, Yelo TV of Stievie, houden de Oostendenaren het nu voor bekeken. "De uitzendingsrechten waren te zwaar om dragen", meldt WeepeeTV. De distributeur kon wel de BBC optekenen, maar is er nooit in geslaagd om de Waalse zenders aan boord te krijgen. Van bij het begin had Weepee New Media Ventures gesteld dat de uitzendingen vooral een uitstalraam waren voor hun achterliggende over-the-top diensten, die ze leveren aan operatoren. Daar blijven ze mee doorgaan, meldt het bedrijf. Weepee New Media Ventures had een kapitaal van 1,2 miljoen euro. Begin 2013 was er nog sprake van een verdere kapitaalverhoging, maar die is bij ons weten tot nog toe niet doorgegaan. In oktober is Andrew Turner als CEO van WeePee NMV vervangen door Remy Knecht, een consultant die tien jaar voor Telenet werkte en daarna onder meer voor Scarlet, Mobistar en Numericable. Het management was niet direct bereikbaar voor commentaar. Abonnees die nog een stuk abonnement hebben lopen, kunnen het resterende bedrag terugvragen, zegt de tv-distributeur.