WeePee New Media Ventures (NMV) werkt vanuit Oostendse Wetenschapspark aan het eerste Belgische televisieplatform op basis van standaard internettechnologie. De uitzendingen zullen op een breed scala van schermen te bekijken zijn - van digitale tv-schermen tot tablets en smartphones. Een internetverbinding volstaat.

Technisch is de zaak rond, verzekert gedelegeerd bestuurder Andrew Turner, die al op zijn 18de voor Innet werkte, één van oudste internetproviders in België, nu opgegaan in Verizon Business.

De beeldkwaliteit, die we zelf konden uitproberen, is verrassend goed. Zoals met elke digitale televisie doen de compressie-algoritmes het beter met een contrastrijke inhoud, zonder al te veel snel bewegende punten.

WeePeeTV belooft een simpele abonnementsformule en een zeer competitieve prijs. De selectie van tien basiszenders kan de abonnee elke dag veranderen. Daarbuiten is er keuze uit bijkomende betaalzenders, niet per bundel maar per stuk.

Wachten op de contracten met de zenders

WeePee NMV steunt op de ervaring en infrastructuur van moederbedrijf WeePee nv, een eigenzinnige telefonie- en hostingprovider, die is opgericht door Joeri Van Dooren. De groep telt nu 12 medewerkers.

De hoogste horde heeft WeePeeTV nog voor de boeg: contracten sluiten met de zenders. Dat loopt niet van een leien dakje. Zelfs een deal met de VRT is nog niet rond. Turner hoopt tegen eind 2013 wel 150 kanalen in portefeuille te hebben. Hij wil niet op de markt komen zonder de belangrijkste tv-kanalen (lees: de belangrijkste Vlaamse zenders).

Binnen WeePee NMV is WeePeeTV overigens niet de enige activiteit. De Westvlamingen willen hun efficiënte tv-platform, het WeePee Cloud Media Platform, ook aan derden leveren. Zij mikken op de Europese markt. Met hun lage kostenbasis hopen ze daar zeer competitief te zijn.

Een eerste externe financieringsronde is onderweg. WeePee NMV denkt in de komende weken 750.000 tot 1 miljoen euro op te halen bij privé-investeerders.

Bruno Leijnse

WeePee New Media Ventures (NMV) werkt vanuit Oostendse Wetenschapspark aan het eerste Belgische televisieplatform op basis van standaard internettechnologie. De uitzendingen zullen op een breed scala van schermen te bekijken zijn - van digitale tv-schermen tot tablets en smartphones. Een internetverbinding volstaat. Technisch is de zaak rond, verzekert gedelegeerd bestuurder Andrew Turner, die al op zijn 18de voor Innet werkte, één van oudste internetproviders in België, nu opgegaan in Verizon Business. De beeldkwaliteit, die we zelf konden uitproberen, is verrassend goed. Zoals met elke digitale televisie doen de compressie-algoritmes het beter met een contrastrijke inhoud, zonder al te veel snel bewegende punten. WeePeeTV belooft een simpele abonnementsformule en een zeer competitieve prijs. De selectie van tien basiszenders kan de abonnee elke dag veranderen. Daarbuiten is er keuze uit bijkomende betaalzenders, niet per bundel maar per stuk. Wachten op de contracten met de zenders WeePee NMV steunt op de ervaring en infrastructuur van moederbedrijf WeePee nv, een eigenzinnige telefonie- en hostingprovider, die is opgericht door Joeri Van Dooren. De groep telt nu 12 medewerkers. De hoogste horde heeft WeePeeTV nog voor de boeg: contracten sluiten met de zenders. Dat loopt niet van een leien dakje. Zelfs een deal met de VRT is nog niet rond. Turner hoopt tegen eind 2013 wel 150 kanalen in portefeuille te hebben. Hij wil niet op de markt komen zonder de belangrijkste tv-kanalen (lees: de belangrijkste Vlaamse zenders). Binnen WeePee NMV is WeePeeTV overigens niet de enige activiteit. De Westvlamingen willen hun efficiënte tv-platform, het WeePee Cloud Media Platform, ook aan derden leveren. Zij mikken op de Europese markt. Met hun lage kostenbasis hopen ze daar zeer competitief te zijn. Een eerste externe financieringsronde is onderweg. WeePee NMV denkt in de komende weken 750.000 tot 1 miljoen euro op te halen bij privé-investeerders. Bruno Leijnse