"Veel bedrijven zijn zich niet bewust van de snelheid waarmee de digitale technologie verandert. Dat gaat nu echt super snel. Grote spelers in de wereld, zoals Google en Facebook, zijn een gevaar voor de kleinere industrie in Europa, die zich heel snel gaan laten inhalen", zegt Lieben.

"We merken heel wat inertie in Belgische bedrijven en in de rest van Europa. Hun structuur laat verandering vaak niet toe. Het komt ook soms voor dat paritaire comités de verandering tegenhouden", voegt hij eraan toe.

Z-Talk Goossens met de oprichters van het Antwerpse bedrijf Bagaar, Georges Lieben en Jannes Van de maele, bekijkt u zaterdagmorgen vanaf 11 uur op Kanaal Z, of nu al hieronder:

"Veel bedrijven zijn zich niet bewust van de snelheid waarmee de digitale technologie verandert. Dat gaat nu echt super snel. Grote spelers in de wereld, zoals Google en Facebook, zijn een gevaar voor de kleinere industrie in Europa, die zich heel snel gaan laten inhalen", zegt Lieben. "We merken heel wat inertie in Belgische bedrijven en in de rest van Europa. Hun structuur laat verandering vaak niet toe. Het komt ook soms voor dat paritaire comités de verandering tegenhouden", voegt hij eraan toe.