Bij navigatiebedrijf TomTom worden 457 banen geschrapt. Dat komt neer op zo'n 10 procent van het totale personeelsbestand.

Het gaat om 255 gedwongen ontslagen waarvan circa de helft in Nederland. De rest van de banenreductie gebeurt via natuurlijk verloop. Dat er een reorganisatie zat aan te komen, maakte de grootste producent van draagbare navigatiesystemen in Europa eind oktober al bekend bij de publicatie van de kwartaalresultaten. TomTom zei toen 50 miljoen euro te moeten besparen. Hiervoor moeten nu dus ruim 450 banen sneuvelen.

Het bedrijf kondigde ook een verandering aan in de organisatie van de Research & Developmentactiviteiten. In het derde kwartaal van 2011 daalde de omzet van TomTom met 10 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, tot 336 miljoen euro. Dat was beter dan het bedrag van 303 miljoen euro dat analisten gemiddeld hadden voorspeld. De nettowinst bedroeg 28,9 miljoen euro, eveneens beter dan de gemiddelde analistenverwachting van 15,9 miljoen euro.

Bron: Belga

Bij navigatiebedrijf TomTom worden 457 banen geschrapt. Dat komt neer op zo'n 10 procent van het totale personeelsbestand. Het gaat om 255 gedwongen ontslagen waarvan circa de helft in Nederland. De rest van de banenreductie gebeurt via natuurlijk verloop. Dat er een reorganisatie zat aan te komen, maakte de grootste producent van draagbare navigatiesystemen in Europa eind oktober al bekend bij de publicatie van de kwartaalresultaten. TomTom zei toen 50 miljoen euro te moeten besparen. Hiervoor moeten nu dus ruim 450 banen sneuvelen. Het bedrijf kondigde ook een verandering aan in de organisatie van de Research & Developmentactiviteiten. In het derde kwartaal van 2011 daalde de omzet van TomTom met 10 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, tot 336 miljoen euro. Dat was beter dan het bedrag van 303 miljoen euro dat analisten gemiddeld hadden voorspeld. De nettowinst bedroeg 28,9 miljoen euro, eveneens beter dan de gemiddelde analistenverwachting van 15,9 miljoen euro. Bron: Belga