Dankzij de gratis app kan de automobilist zijn boete onmiddellijk betalen via zijn smartphone. Maar hij kan een onterechte bekeuring ook meteen officieel betwisten via een formulier waarmee Charles Dubois (30) en Matthieu Speeckaert (32), de oprichters van TicketFix, aan de slag gaan.

De app van de vennoten is ook een wapen in de strijd tegen de procedurefouten die een smet werpen op het werk van de parkeerwachters. Onduidelijke bewegwijzering, parkeerbonnen op vervangwagens waarvan de nummerplaat niet meer overeenstemt met de bewonerskaart, parkeerautomaten die defect zijn of geen betaalkaart aanvaarden: er zijn veel legitieme redenen om een parkeerbon te betwisten.

"Om nog maar te zwijgen van de hiaten in de wetgeving, die soms aanleiding geven tot misbruiken en die van de autobestuurder een melkkoe voor de gemeentekas maken", zegt Charles Dubois. "Wij hebben al een op de vijf boetes kunnen annuleren, meestal wegens procedurefouten. Een van de bedoelingen van TicketFix is op termijn een community van gebruikers te creëren die voldoende groot is om collectieve deals te kunnen sluiten met de gemeentebesturen."

Ticketfixapp.be is in volle opstartfase en hoopt zijn app de komende maanden te verbeteren door ook een Android-versie te lanceren, statistieken te genereren zoals de wijken met het strengste toezicht of een historisch overzicht van de parkeerbonnen. Het wil zelfs reminders versturen. Met als einddoel de verovering van andere Europese markten waar de parkeerautomaat nog altijd aan het langste eind trekt.

Olivier Standaert

Dankzij de gratis app kan de automobilist zijn boete onmiddellijk betalen via zijn smartphone. Maar hij kan een onterechte bekeuring ook meteen officieel betwisten via een formulier waarmee Charles Dubois (30) en Matthieu Speeckaert (32), de oprichters van TicketFix, aan de slag gaan. De app van de vennoten is ook een wapen in de strijd tegen de procedurefouten die een smet werpen op het werk van de parkeerwachters. Onduidelijke bewegwijzering, parkeerbonnen op vervangwagens waarvan de nummerplaat niet meer overeenstemt met de bewonerskaart, parkeerautomaten die defect zijn of geen betaalkaart aanvaarden: er zijn veel legitieme redenen om een parkeerbon te betwisten. "Om nog maar te zwijgen van de hiaten in de wetgeving, die soms aanleiding geven tot misbruiken en die van de autobestuurder een melkkoe voor de gemeentekas maken", zegt Charles Dubois. "Wij hebben al een op de vijf boetes kunnen annuleren, meestal wegens procedurefouten. Een van de bedoelingen van TicketFix is op termijn een community van gebruikers te creëren die voldoende groot is om collectieve deals te kunnen sluiten met de gemeentebesturen." Ticketfixapp.be is in volle opstartfase en hoopt zijn app de komende maanden te verbeteren door ook een Android-versie te lanceren, statistieken te genereren zoals de wijken met het strengste toezicht of een historisch overzicht van de parkeerbonnen. Het wil zelfs reminders versturen. Met als einddoel de verovering van andere Europese markten waar de parkeerautomaat nog altijd aan het langste eind trekt. Olivier Standaert