Het leeuwendeel van de termijnleningen (68 procent) zal voortaan pas in juli 2017 aflopen. De nieuwe termijnleningen lopen gemiddeld 6,1 jaar, tegenover gemiddeld 5,4 jaar voor het omruilproces van de bestaande leningen.

De transactie heeft geen impact op de schuldgraad, zegt de telecomgroep. Volgens het persbericht geeft de operatie Telenet wel meer financiële stabiliteit en flexibiliteit.

De financieringsactiviteiten brengt het bedrijf onder in Telenet International Finance. Die vennootschap is opgericht in Luxemburg, wat zo "een meer efficiënt beheer van de schuldstructuur" mogelijk maakt.

Het leeuwendeel van de termijnleningen (68 procent) zal voortaan pas in juli 2017 aflopen. De nieuwe termijnleningen lopen gemiddeld 6,1 jaar, tegenover gemiddeld 5,4 jaar voor het omruilproces van de bestaande leningen. De transactie heeft geen impact op de schuldgraad, zegt de telecomgroep. Volgens het persbericht geeft de operatie Telenet wel meer financiële stabiliteit en flexibiliteit. De financieringsactiviteiten brengt het bedrijf onder in Telenet International Finance. Die vennootschap is opgericht in Luxemburg, wat zo "een meer efficiënt beheer van de schuldstructuur" mogelijk maakt.