Ook in België zijn drones hot. Maandelijks gaan er meer dan duizend van over de toog. Het Franse Parrot heeft moeite om de vraag bij te benen. Aetos Drones, een filiaal van Maes Hoogwerkers, heeft vier operatoren laten opleiden bij het Britse Euro-USC voor inspectie van masten en leidingen. Niet in België. Door gebrek aan een wettelijke regeling kunnen de boemende scholen hier geen officiële attesten afleveren, zoals ze duidelijk maken op hun website.

Het is een voorbeeld van de economische activiteit die nu al wegstroomt naar het buitenland, omdat de drones hier niet van de grond mogen. "Wij werken aan een koninklijk besluit", verzekert woordvoerder Jasper Pillen van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant. De sector heeft zich ondertussen georganiseerd in de Gentse vzw BeUAS en onlangs ook in de Hasseltse vzw EUKA, dat een heus Europees kenniscentrum voor de drone-industrie wil worden.

Dat er een vergelijk mogelijk is met de luchtverkeersleiding, bewijst Flight Plus, een start-up uit Anzegem. Die eindigde in december tweede in een Europese wedstrijd voor luchtvaartinformatiesystemen. Hun oplossing integreert drones in de luchtvaartcontrole via een app. In hun team zaten de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) en Luciad, een snel groeiende Leuvense specialist in georuimtelijke software. Luciad, met Gimv als referentieaandeelhouder, zat ook in het projectteam van de winnaar van die wedstrijd, Airbus Defense and Space.

Op c-Mine in Genk organiseert EUKA op 21 april een Drone Convention 2015 over de ontluikende industrie onder de passende slagzin 'Dream your Drones'.

Het volledige artikel over het Belgische drone-landschap leest u deze week in Trends.

Ook in België zijn drones hot. Maandelijks gaan er meer dan duizend van over de toog. Het Franse Parrot heeft moeite om de vraag bij te benen. Aetos Drones, een filiaal van Maes Hoogwerkers, heeft vier operatoren laten opleiden bij het Britse Euro-USC voor inspectie van masten en leidingen. Niet in België. Door gebrek aan een wettelijke regeling kunnen de boemende scholen hier geen officiële attesten afleveren, zoals ze duidelijk maken op hun website. Het is een voorbeeld van de economische activiteit die nu al wegstroomt naar het buitenland, omdat de drones hier niet van de grond mogen. "Wij werken aan een koninklijk besluit", verzekert woordvoerder Jasper Pillen van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant. De sector heeft zich ondertussen georganiseerd in de Gentse vzw BeUAS en onlangs ook in de Hasseltse vzw EUKA, dat een heus Europees kenniscentrum voor de drone-industrie wil worden. Dat er een vergelijk mogelijk is met de luchtverkeersleiding, bewijst Flight Plus, een start-up uit Anzegem. Die eindigde in december tweede in een Europese wedstrijd voor luchtvaartinformatiesystemen. Hun oplossing integreert drones in de luchtvaartcontrole via een app. In hun team zaten de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) en Luciad, een snel groeiende Leuvense specialist in georuimtelijke software. Luciad, met Gimv als referentieaandeelhouder, zat ook in het projectteam van de winnaar van die wedstrijd, Airbus Defense and Space. Op c-Mine in Genk organiseert EUKA op 21 april een Drone Convention 2015 over de ontluikende industrie onder de passende slagzin 'Dream your Drones'.Het volledige artikel over het Belgische drone-landschap leest u deze week in Trends.