Liberty Global heeft op dit moment bijna 30 procent in handen van het Nederlandse kabelbedrijf. Liberty, dat voor de meerderheid in handen is van miljardair John Malone, en Ziggo zouden de overname halfweg januari uit de doeken willen doen.

De laatste loodjes waarover moet worden beslist, zijn onder meer of bestuursvoorzitter René Obermann, die overkwam van Deutsche Telekom, aanblijft na de overname. Ook wordt nog gesproken over het behoud van banen zodra Liberty's Nederlandse dochter UPC en Ziggo zijn samengevoegd.

Ziggo noch Liberty Global wilde maandag commentaar geven. De geruchten voedden ook de beurskoers van Ziggo. Even na 13.30 uur noteerde het aandeel op de beurs van Amsterdam tegen 33,6 euro, goed voor een winst van 3,1 procent. Die koers waardeert het bedrijf op meer dan 6,7 miljard euro.

Malone timmert al langer aan een Europees kabelimperium, met onder meer overnames in Groot-Brittannië (Virgin Media) en Duitsland. Het bedrijf poogde eind 2012 ook Telenet volledig binnen te halen. Maar omdat de prijs te laag was volgens enkele grote aandeelhouders en de onafhankelijke bestuurders, kon de hoofdaandeelhouder slechts bijkomend 8 procent binnenhalen.

Later stapte toenmalig CEO Duco Sickinghe op. Volgens de Telenet-website heeft Liberty Global intussen 56,7 procent in handen, bijna 31 procent zit bij het publiek (situatie 20 december). Naast het belang van 30 procent in Ziggo, heeft Liberty in Nederland ook sectorgenoot UPC in handen. Het Duitse blad anager Magazin schreef in oktober dat Liberty Ziggo, UPC en Telenet wil samensmelten tot een Nederlands-Belgische kabelaar. (Belga/BO)

Liberty Global heeft op dit moment bijna 30 procent in handen van het Nederlandse kabelbedrijf. Liberty, dat voor de meerderheid in handen is van miljardair John Malone, en Ziggo zouden de overname halfweg januari uit de doeken willen doen. De laatste loodjes waarover moet worden beslist, zijn onder meer of bestuursvoorzitter René Obermann, die overkwam van Deutsche Telekom, aanblijft na de overname. Ook wordt nog gesproken over het behoud van banen zodra Liberty's Nederlandse dochter UPC en Ziggo zijn samengevoegd. Ziggo noch Liberty Global wilde maandag commentaar geven. De geruchten voedden ook de beurskoers van Ziggo. Even na 13.30 uur noteerde het aandeel op de beurs van Amsterdam tegen 33,6 euro, goed voor een winst van 3,1 procent. Die koers waardeert het bedrijf op meer dan 6,7 miljard euro. Malone timmert al langer aan een Europees kabelimperium, met onder meer overnames in Groot-Brittannië (Virgin Media) en Duitsland. Het bedrijf poogde eind 2012 ook Telenet volledig binnen te halen. Maar omdat de prijs te laag was volgens enkele grote aandeelhouders en de onafhankelijke bestuurders, kon de hoofdaandeelhouder slechts bijkomend 8 procent binnenhalen.Later stapte toenmalig CEO Duco Sickinghe op. Volgens de Telenet-website heeft Liberty Global intussen 56,7 procent in handen, bijna 31 procent zit bij het publiek (situatie 20 december). Naast het belang van 30 procent in Ziggo, heeft Liberty in Nederland ook sectorgenoot UPC in handen. Het Duitse blad anager Magazin schreef in oktober dat Liberty Ziggo, UPC en Telenet wil samensmelten tot een Nederlands-Belgische kabelaar. (Belga/BO)