De stevige groei in infrastructuurproducten hield aan met 9,3 procent. RealDolmen profiteert hier van de vraag naar virtualisatie en datacentertechnologie. De omzet kwam uit op 20,1 miljoen euro in het kwartaal en 54,2 miljoen na 9 maanden.

Professional services, de grootste divisie, kon bogen op een omzetgroei in Frankrijk en hogere dagprijzen en steeg 6,3 procent, ondanks een lager aantal werknemers dan vorig jaar. De omzet was 34,5 miljoen in het kwartaal en 96,3 miljoen na 9 maanden. Airial Conseil won een belangrijk contract bij de Franse vastgoedverzekeraar SMAPTB.

De kleinste divisie, Business solutions, verzwakte minder sterk dan in de eerste jaarhelft.


De achteruitgang was 5,8 procent. Deze afdeling omvat de eigen verticale toepassingen van RealDolmen en daarnaast oplossingen voor business intelligence, klantenbeheer, content management en andere.

RealDolmen kampt hier met een "scherpe daling van sommige van onze zakelijke toepassingen, vergeleken met vorig jaar". Volgens het bedrijf doen klanten in België er nu langer over om beslissingen te nemen over grotere projecten in bedrijfsbeheersystemen en in de reorganisatie van informaticasystemen.

Er is ook een ongunstiger productmix door meer kleine projecten en de afdeling heeft nog altijd minder personeel dan een jaar geleden. De divisie zette 8,4 miljoen om in het kwartaal. De omzet in de eerste 9 maanden was 25,3 miljoen, een daling met 9,1 procent.

RealDolmen haalde in het kwartaal enkele opmerkelijke contracten binnen. Zo mag het drie jaar lang infrastructuursupport leveren aan Sanoma Magazines en is er een managed services contract voor de vijf 'Joint Undertakings' van de Europese Raad - Artemis, Clean Sky, Eniac, FCH en IMI.

Op zoek naar personeel

RealDolmen verwacht voor het hele jaar een lichte omzetgroei en een beter nettoresultaat.

"IT professionals aanwerven blijft onze belangrijkste uitdaging voor de komende maanden en het lopende jaar", noteerde chief executive officer Bruno Segers. RealDolmen trok eind vorig jaar een nieuwe Chief People Officer aan, Sabine Fannes.

B.L.

De stevige groei in infrastructuurproducten hield aan met 9,3 procent. RealDolmen profiteert hier van de vraag naar virtualisatie en datacentertechnologie. De omzet kwam uit op 20,1 miljoen euro in het kwartaal en 54,2 miljoen na 9 maanden. Professional services, de grootste divisie, kon bogen op een omzetgroei in Frankrijk en hogere dagprijzen en steeg 6,3 procent, ondanks een lager aantal werknemers dan vorig jaar. De omzet was 34,5 miljoen in het kwartaal en 96,3 miljoen na 9 maanden. Airial Conseil won een belangrijk contract bij de Franse vastgoedverzekeraar SMAPTB. De kleinste divisie, Business solutions, verzwakte minder sterk dan in de eerste jaarhelft. De achteruitgang was 5,8 procent. Deze afdeling omvat de eigen verticale toepassingen van RealDolmen en daarnaast oplossingen voor business intelligence, klantenbeheer, content management en andere. RealDolmen kampt hier met een "scherpe daling van sommige van onze zakelijke toepassingen, vergeleken met vorig jaar". Volgens het bedrijf doen klanten in België er nu langer over om beslissingen te nemen over grotere projecten in bedrijfsbeheersystemen en in de reorganisatie van informaticasystemen. Er is ook een ongunstiger productmix door meer kleine projecten en de afdeling heeft nog altijd minder personeel dan een jaar geleden. De divisie zette 8,4 miljoen om in het kwartaal. De omzet in de eerste 9 maanden was 25,3 miljoen, een daling met 9,1 procent. RealDolmen haalde in het kwartaal enkele opmerkelijke contracten binnen. Zo mag het drie jaar lang infrastructuursupport leveren aan Sanoma Magazines en is er een managed services contract voor de vijf 'Joint Undertakings' van de Europese Raad - Artemis, Clean Sky, Eniac, FCH en IMI. Op zoek naar personeel RealDolmen verwacht voor het hele jaar een lichte omzetgroei en een beter nettoresultaat. "IT professionals aanwerven blijft onze belangrijkste uitdaging voor de komende maanden en het lopende jaar", noteerde chief executive officer Bruno Segers. RealDolmen trok eind vorig jaar een nieuwe Chief People Officer aan, Sabine Fannes.B.L.